| Повели и молитви |
| ivoni | Дата: Четвъртък, 27.05.2010, 14:38 | Съобщение # 1 |
|
Елф
Група: Проверени
Съобщения: 467
Статус: Офлайн
| За начало на всеки ден: „Нека тук да бъде Светлина, Светлина, Светлина, Светлина от хиляди слънца, спускаща се в менталната и чувствена страна на живота, в атмосферата на Земята, в почвата й, във всяка област, и нека се очисти и да дойде при Светлината всичко, което трябва да дойде!”. Повеля "АЗ СЪМ Днес" Указания: Започвайте сутрин с тази повеля. Разположете се удобно на дивана (или дори на кревата) в спокойно място, така, че да имате възможност няколко секунди да се съсредоточите върху своето сърце. Произнасяйте повелята меко и бавно, за да визуализирате и почувствате всяко изречение. В името на Исус Христос, в името на АЗ СЪМ ТОВА, КОЕТО СЪМ, в името на Живия Христос в мен, съзнателно отклонявам вниманието си от мирската суета. С любов отдавам цялото си внимание на Христовия Аз и на АЗ СЪМ Присъствието в мен. Няколко секунди, за да може истински да усетите Христовия Аз и АЗ СЪМ Присъствието в своето сърце. О, Боже, отдавам Ти се с любов. Отдавам Ти всичко. Нищо не спотайвам. Искам да се освободя от това смъртно чувство за идентичност, за да постигна безсмъртния живот на Христовото съзнание. О, Боже, признавам, сам не мога да направя нищо - моето АЗ СЪМ Присъствие е единствения истински извършител. И затова каня моето АЗ СЪМ Присъствие и Христовия Аз да бъдат в разума ми и да действат чрез мен. Твърдя, че с Бог всичко е възможно, затова моето Присъствие ако действа, и аз действам. Затова се изявявам като Живия Христос на Земята и нося Христовото Съвършенство във всички ситуации, с които се сблъсквам. Днес АЗ СЪМ Живия Христос на Земята. Посвещавам се на Христовата Победа и живея в Христовото Съвършенство. На Христовата Победа посвещавам този ден и съсредоточавам вниманието си само върху Христовото Съвършенство. Вървя, запечатан в Светлината, Истината и безусловната Христова Любов и я излъчвам към всички, които срещам. Амин. Добавлено (27.05.2010, 13:08) --------------------------------------------- Ако решите да се откажете от присъдите си Преди да го направите, осъзнайте напълно своята искреност - готови ли сте да простите и да "освободите" всички "престъпници"…, готови ли сте да престанете да съдите себе си и другите, готови ли сте да освободите, тези, на които ви е трудно да простите? Погледнете в сърцето си - готови ли сте за пълно отказване от осъждането… като не забравяте, че предавате това на Първоизточника. Направете следното твърдение: Със силата дадена ми от Всесъздателя, се отказвам от всички присъди и самоосъждане произнесени от мен за самия мен - в миналото, в настоящето и в бъдещето. Предоставям присъдата на Първоизточника, който е създал всичко. Да бъда съден само от Него чрез този, когото изпрати. Отменям всички последствия от самоосъждането - в миналото, в настоящето и в бъдещето. Амин Ако сте съгласни направете и следното твърдение: Със силата дадена ми от Всесъздателя, отказвам се и отменям всички присъди и осъждания, които съм произнесъл за другите - в миналото, в настоящето и в бъдещето. Отменям всичките им последствия, предизвикани от това осъждане. Да бъдат съдени единствено от Първоизточника чрез тези, които упълномощи. Амин. Твърдение за избавяне от гнева и вината Това твърдение започва да освобождава и очиства от гнева, вината и болката, за които, ние хората, често обичаме да се държим. Превъзходно е използването му преди медитация, молитва или призив. Колкото по-често го използвате, толкова по-безупречна ще стане аурата ви. Прощавам на всеки, който някога ме е наранил или засегнал, съзнателно или несъзнателно, в този живот или в някой друг, в тази Вселена, измерение или ниво от съществуването, или в някое друго. Предлагам своето благоволение. Моля прошка за всичко извършено от мен, с което съм наранил или засегнал някого, съзнателно или несъзнателно, в този живот или в някой друг, в тази Вселена, измерение или ниво от съществуването, или в някое друго. Привличам любезността. Свободен съм! Всички окови и ограничения падат от мен. Утвърждавам се в пълното си могъщество на Майстор. Амин. Добавлено (27.05.2010, 13:11) --------------------------------------------- Ключ от Майка Мария за излекуване от негативните емоции Заменете думата "страховете си" в молитвата "Богородице Дево, радвай се" с наименованието на отрицателната емоция (според собствените проблеми). Можете, например, да замените с "гнева си". Богородице Дево, радвай се, единна с благостта Мария, Господ е с нас чрез теб. Благословени сме с твоята Чудна милост И с любовта на твоя син, Исус. Пресвета Мария, Майка на Чудеса, Отричам се от страховете си сега и завинаги. Приемам безусловната Божия любов, И Чудото на Царството, проявено на Земята. Ето не съвсем пълен списък от отрицателни емоции. Моля, обърнете внимание, че СТРАХА е основа на тези всичките емоции: Гняв, Осъждане, Високомерие, Безпокойство, Апатия , Вълнение, Скука, Депресия, Униние, Отчаяние, Разочарование, Ярост, Обида, Невежество, Печал, Умора, Презрение, Унижение, Гордост, Отмъстителност, Тщеславие. Добавлено (27.05.2010, 13:17) --------------------------------------------- АЗ СЪМ запечатан в Сферата на Светлината Указания: Прочетете следващите повели 1 или 3 пъти. Визуализирайте, че сте в сфера от ярка бяла светлина. Визуализирайте интензивна виолетова светлина вътре в тази сфера. В името на Исус Христос, приемам пламенното присъствие на моите Христов Аз и АЗ СЪМ Присъствие като съвършена сфера от Христова Светлина, от Сила Христова, Истина Христова и Любов Христова. Недостъпен съм за всички по-ниски енергии от Христовото Съвършенство. Съзнателно се отричам от всичко, което е по-долу от Христовото Съвършенство, и когато княза на този свят дойде, в мен няма за него нищо. Затова силите на този свят нямат власт за да ме отделят от моя Христов Аз, от АЗ СЪМ Присъствието и от Бога. Освобождавам се от чувството за отделеност от Бога и от усещането, че моят човешки "аз" е творец. Приемам, че моето АЗ СЪМ Присъствие е истинския творец в моя живот, и че моето АЗ СЪМ Присъствие ако действа, и аз действам. Аз съм непобедима вълна от Виолетовия Пламък на Свободата, която ме изпълва и измива всички несъвършенства в моето съзнание, в моето същество и в света. Постигам чистота и цялостност със силата на Светия Дух, и затова се възраждам духовно днес. Приемам алхимичния съюз на душата си с Христовия Аз, сега и завинаги. Чрез властта на моя Христов Аз виждам, че всичко е Бог. И свободно избирам да бъда всичко в Бога и затова твърдя, че тук долу съм всичко, което съм Горе. Затова вървя напред, излъчвайки Любов и Христова Истина за всички, които срещна и съхранявам непорочно разбиране за себе си, за целия живот и за планетата Земя. На Господа принадлежа изцяло. Всички хора са на Господа. Земята е на Господа и всичко, което я изпълва. В този час Живия Христос пое пълната власт над мен. И така, извърши се. Амин. АЗ СЪМ единен с Бог АЗ СЪМ единен с Бог и затова АЗ СЪМ Присъствие на Единството в моето здраве. АЗ СЪМ единен с Бог и затова АЗ СЪМ Присъствие на Единството в моето семейство. АЗ СЪМ единен с Бог и затова АЗ СЪМ Присъствие на Единството в моите финанси. АЗ СЪМ единен с Бог и затова АЗ СЪМ Присъствие на Единството в моята нация. АЗ СЪМ единен с Бог и затова АЗ СЪМ Присъствие на Единството в Близкия и Средния Изток. АЗ СЪМ единен с Бог и затова АЗ СЪМ Присъствие на Единството в световната икономика. АЗ СЪМ единен с Бог и затова АЗ СЪМ Присъствие на Единството поглъщащо всички войни. Амин. Направете следния опит: вдълбочете се в себе си и кажете: "Господи, готов съм още сега да изпълня Твоята Воля, която движи всичко живо в света." Или кажете: "Ако съм намерил благодат пред Тебе, нека да почувствувам Радостта Ти в името на Твоята Любов, Мъдрост и Истина." Знаете ли какво ще почувствувате? Ще почувствувате такъв трепет, какъвто никога не сте почувствували. Ще се почувствувате възродени. В един момент човек може да преобрази лицето си. Обърни се към господа и кажи: "Господи, тури ме в огъня на Твоята Любов." Или кажи: "Господи, какво искаш да направя за възтържествуване на Царството Ти на земята и за осветяване на Името ти между човеците?" Добавлено (27.05.2010, 14:38) --------------------------------------------- ТВЪРДЕНИЯ ЗА БАЛАНСИРАНЕ С ЕЛЕМЕНТАЛНИТЕ ЕНЕРГИИ Тези прекрасни твърдения са съставяни от Тими Стер под влиянието на януарския ченълинг на Архангел Михаил. Носят великолепна вибрация и помагат в моменти, когато не сте в равновесие. Отпуснете се и дишайте дълбоко, включете тиха музика и прочетете всяко твърдение, ако е възможно на глас. КЪМ ДУХА Моля за равновесие с Духа. Искам да съм в единство със Сърцето, затова нека всяко мое вдишване да преминава през него и да освобождава вселенска Любов, Радост и Мир. Знам, че "Всичко е Единно", и затова живея в Хармония и Уважение с целия Живот. Вървя уверено по пътя, следвайки насоките на сърцето. Моля за единение с Любовта и Радостта в самата същност на моето Сърце, същността АЗ СЪМ. Освобождавам всички страхове и осъждания, освобождавам се от лапите на ума и егото. Предавам се на Духовния поток в живота ми, за да усетя Радост и Любов във Всичко Съществуващо. Знам - всичко останало е илюзия. Амин. КЪМ ОГЪНЯ Моля да бъда в равновесие със стихията на огъня, за да усетя вкуса на Движещата сила и Ентусиазма в целия живот. Изпълнен съм с енергия и светлина, усещам Радост. Освобождавам се от гнева и паниката, защото ми е лесно да простя и да освободя. Няма да изпадна в осъждане за да оправдая недостатъчното движение и израстване. Освобождавам в огъня всичко, от което няма нужда в живота и моля трансформиращата мощ на огъня да ме свърже със Страстта и Радостта, и да възпламени искрата на Светлината, която е в мен. Амин. КЪМ ВОДАТА Моля да бъда в равновесие със стихията на Водата, за да мога да проявя качествата Подкрепа, Грижовност, Нежност, Съучастие. Усещам Вяра и Приемане, живея в Благост и Благодарност, в Спокойствие и Безгрижие. Усещам Безусловна Любов през цялото време. Моля стихията на Водата да ме съедини с Благостта и Безгрижието. Разтварям сърцето си за потока Вода, за да усетя същността на Любовта, Грижата и Нежността, дълбоко в своето Същество, за да мога да живея в Благодарност, Спокойствие и Мир. Амин. КЪМ ВЪЗДУХА Моля да бъда в равновесие със стихията на Въздуха, за да бъда оптимист, с Вяра и центриран. Да бъда гъвкав в реакциите на жизнените изпитания. Приемам промените и израстването с Радост, и гледам на тях като на благословение, независимо, какво се случва в живота ми, защото възприемам вътрешната благодат. Нека стихията на Въздуха да позволи Предвижването и Напредването, и да подпомага гъвкавостта на Духа и Доверието в процеса на Духовната Еволюция и Израстването. Да чувам другите и те да ме чуват. Моля Въздуха да ме научи да бъда гъвкав и милостив, да ме научи да се извивам като тръстика под напора на вятъра, за да постигна вътрешна сила и гъвкавост. Моля въздуха, да се рея като орел по въздушните течения и да виждам Истината, която е моя Истина и Любов към Всичко Съществуващо. Амин. КЪМ ЗЕМЯТА Моля Земната ми енергия да бъде в равновесие, живота ми Структуриран и Подреден, за да усетя Финансово Изобилие и Радост. Чувствам се Уверено и Радостно на Земята и вярвам, че всичко необходимо ще ми бъде предоставено. Получавам удоволствие да бъда в Тялото си, усещам се Здрав и Жизнеспособен. Почитам и се грижа за физическото си Тяло с Любов. Почитам физическото си обкръжение и живея Непретенциозно, с Благост и Красота. Обикновените неща ми доставят удоволствие. Моля за възстановяване на земното ми равновесие с елементите на Земята и моля за единение със Земята, която е вътре в мен. Моля за аспекта "заземяване" в живота си, за да мога да проявявам и създавам заземен, за да се наслаждавам напълно на живота във физическо тяло. Така е! Амин.
Редактирано от ivoni - Четвъртък, 27.05.2010, 13:50 |
| |
| | |
| ivoni | Дата: Вторник, 07.12.2010, 10:51 | Съобщение # 2 |
|
Елф
Съобщения: 467
| Всички ние сме чували за Майка тереза и Свети Франциск. Тук обаче в контекста на темата ще споделя с вас извадки от книгата, която е в прикачения файл. Напътствия и молитви за всеки от нас, за всеки ден, за повод и без такъв - просто защото променят реалности. Любовта е безсмислена, ако не се сподели. Любовта трябва да бъде изразявана чрез делата. Трябва да обичаш без очаквания, да правиш нещо заради самата любов, а не заради това, което можеш да получиш. Ако очакваш нещо в замяна, това не е любов, защото истинската любов е безусловна. Дървото на себеразрушението – разклоненията му: празнота, отчуждаване, апатия, престъпление, междуличностни конфликти, зависимост, алкохолизъм, зависимост от наркотици; в основата му: страх, несигурност, негодуване, ревност, недоверие, неприязън, вина, самосъжаление. Дървото на себереализацията – разклоненията му: целеустременост, здраве, радост, мотивираност, блаженство, приемане, осъществяване, творчество; в основата му: щедрост, приятелство, прошка, любов, благодарност, любезност, топлина, доверие. Един индиец, бизнесмен, силно уважаващ Майка Тереза, веднъж написа пет реда (виж по-долу) и ги отпечата върху малки жълти картички. Майка Тереза ги наричаше „визитки” и ги раздаваше на хората, тъй като те ясно изразяваха усилията на нейното дело, описваха обикновения й път. Пътят, който сама бе очертала, осмисляйки продължителния си опит на отдаденост на Бог и служене с любов. Молитвата е плод на мълчанието. Вярата е плод на молитвата. Любовта е плод на вярата. Служението е плод на любовта. Покоят е плод на служенето. Сестра Долорес също предлага своя съвет: „Ако всеки по света отделя пет или десет минути на ден, за да се спре и замисли, това би ни помогнало да се приближим към Бог, защото всекидневно имаме нужда от размисъл, в който да поискаме Божията благословия и да поканим Господ в своя живот, за да Го покажем после и на останалите. Когато Господ е дошъл в живота ни, всичко се осмисля и оползотворява. Отсъствието на Господа е причина за несъвършенствата в света.” Молитвата разтваря сърцето, за да приеме то в себе си Божиите дарове. Моли се и търси Господа, и сърцето ти ще се разтвори достатъчно, за да ги приеме и да ги запази като свои! Ето няколко молитви от молитвеника ни, които казваме всеки ден. Надявам се да са ви полезни, ако не знаете други или ако искате да научите нови: „Нека всички се превърнем в истинна и плодородна клонка на лозата Исус, приемайки Го в живота си и молейки Го да дойде: като Истина – за да бъде изговаряна; като Живот – за да бъде живян; като Светлина – за да бъде разпръсквана; като Любов – за да бъде давана; като Път – за да бъде извървян; като Радост – за да бъде споделяна; като Покой – за да бъде постигнат; като Жертва – за да бъде предлагана в нашите семейства и по целия свят!” „Господи, ние вярваме, че си тук. Прекланяме се пред Теб и Те обичаме с цялото си сърце и душа, защото Ти най-много заслужаваш любовта ни. Копнеем да Те обичаме като благословените на Небето. Прекланяме се пред Твоето величие и се предаваме изцяло но Твоята свята воля. За Теб обичаме ближния си както себе си. Искрено прощаваме на всички, които са ни наранявали и искаме прошка от онези, които сме наранявали. Господи Исусе, помогни ни да отнесем благоуханието Ти навсякъде, където отиваме! Изпълни душите ни със Своя Дух и живот! Вземи цялото ни същество! нашият живот може да е само сияние на Твоя. Сияй чрез нас! Бъди с нас, така че всяка душа, която срещнем, да усети присъствието Ти в нашите души. Накарай ги да поглеждат и да виждат вече не нас, а само Исус! Остани с нас и ние ще засияем като Теб. Ще засияем, за да станем светлина за другите; и тази светлина, Исусе, ще бъде цялата от Теб; Ти ще си онзи, който сияе за другите чрез нас. Нека Те възхвалим така, както Ти би искал, сияейки над тези край нас. Нека проповядваме за Теб не чрез проповед, не чрез думи, а чрез примера си, чрез увличащата сила на нашите дела. Нека цялата любов на сърцата ни се насочи към Теб! Амин.” „Освободи ме, Исусе, от копнежа да бъда обичан, от копнежа да бъда възхваляван, от копнежа да бъда уважаван, от копнежа да бъда оценяван, от копнежа да бъда предпочитан, от копнежа да бъда одобряван, от копнежа да бъда известен, от страха да не бъда съжаляван, от страха да не бъда порицаван, от страха да не бъда злепоставян, от страха да не бъда забравен, от страха да не бъда грешен, от страха да не бъда подиграван, от страха да не бъда подозиран.” Господи, помогни ми да отнеса благоуханието Ти навсякъде, където отивам! Изпълни душата ми с Твоя Дух и живот! Вземи цялото ми същество! Моят живот може да бъде само сияние на твоя. Сияй чрез мен! Бъди с мен, така че всяка душа, която срещна, да усети присъствието Ти в моята душа! Накарай ги да поглеждат и да виждат вече не мен, а само Теб, Господи! Остани с мен и аз ще засияя като Теб, най-сияйният! Ще засияя, за да стана светлина за другите; и тази светлина, Господи, ще бъде цялата от Теб; Ти ще си Този, Който сияе за другите чрез мен. Нека Те възхвалявам така, както би искал, сияейки на тези край мен! Нека проповядвам за Теб не чрез проповед, не чрез думи, а чрез примера си, чрез увличащата сила на моите дела! Нека цялата любов на сърцето ми се насочи към Теб! Амин.Кардинал Нюман Автор на това стихотворение за радостта от споделянето и приятелството е един от нашите пациенти в Сан Франциско, болен от СПИН: Приятел ли имам, не ме е грижа, че боговете винят ме, а хората – смазват. Думите на приятеля са звездата безценна, избистрила пътя на пътника нощен. Приятел ли имам, не ламтя за злато, ни кралска награда мечтая за него – да поседнем жадувам, да хвана ръката му. Монетен двор да подминеш си струва. Приятел ли имам, ще проникна в изкуството, оня бял и прозрачен, преследващ ме пламък, сред йероглифите уродливи на сърцето туптящо като химн или фреска върху лице на приятел. Търсач по рождение, подарявам ви всичко, научено пътьом тук, на земята, и ви съветвам да си завъдите зложелател: рядко само истините еднички смучат мозъка ми като бръмчащи комари – спукай мехура, изгори писмата си стари! Но младостта моли: говори за приятелство! И той отвръща доброжелателно, доброжелателно: твоят приятел е ехо на твоите нужди, той е полето, засято с любов не от чужди, и пожънато с благодарност, кораб твой е и огнището твое, приседни зажаднял, търсачо на своя покой! Бъдете щастливи в мига, това е достатъчно. Отделният момент е единственото, от което се нуждаем. Бъдете щастливи сега и ако с делата си изразявате любов към другите, ще дадете щастие и на тях. Не е необходимо много – просто една усмивка. Светът щеше да е много по-прекрасно място, ако хората се усмихваха повече. Усмихвайте се, бъдете ведри, бъдете радостни, че Бог ви обича! Следващата молитва за мир е написана от свети Франциск от Асизи. Казваме я всеки ден. Тя ни напомня как можем да постигнем мир, давайки на останалите с отворено и чисто сърце: Господи, направи ме проводник на Твоя мир – има ли омраза, да нося любов; има ли грях, да нося опрощение; има ли раздори, да нося съгласие; има ли заблуда, да нося истина; има ли съмнение, да нося вяра; има ли отчаяние, да нося надежда; има ли сянка, да нося светлина; има ли тъга, да нося радост. Господи, позволи ми да утешавам повече, отколкото мен утешават; да разбирам повече, отколкото мен да разбират; да обичам повече, отколкото мен да обичат, защото забравиш ли себе си, ще се намериш; простиш ли, ще ти простят; умреш ли, ще се пробудиш за вечен живот. Добавлено (07.12.2010, 10:51) --------------------------------------------- УПРАЖНЕНИЯ С ФОРМУЛИ 1. Когато станете сутрин от сън, си кажете: ,,Сега Бог царува на земята и управлява света. Сега Христос царува. Сега и Архангел Михаил царува и чисти със своя огнен меч “. 2. Напишете следните три мисли и работете върху тях през цялата година: Любов безгранична! Мъдрост непрестанна! Истина пoстоянна! 3. В продължение на две седмици, по три пъти на ден – сутри, на обяд и вечер. Ще мислите за Бога по една, две минути и ще кажете в себе си: Бог е Любов, Бог е Всемъдър, Бог е Всеблаг. Като правите упражнението, ще си отбелязвате в едно тефтерче часа и резултата, който имате. Ако някога забравите да направите упражнението, ще си отбележите в тефтерчето. Бъдете искрени и честни към себе си. 4. Когато станете сутрин, ще си кажете думите: ,,Аз трябва да имам поведението на един ангел”. Ще си ги казвате и през целия ден. Може да ги допълвате и с: ,,Моята мисъл трябва да бъде като поведението на Слънцето. Моите чувства трябва да бъдат като поведението на един извор”. 5. Когато станете сутрин, си кажете: ,,Аз няма да се боря със себе си. Аз няма да бъда в противоречие с природата и ще бъда в хармония с природата. Аз няма да бъда в противоречие с Бога и ще бъда в хармония с Бога”. Казвайки тези формули ще изградите своя характер и ще вникнете в красотите на природата. 6. Прикликнете. Вдигнете дясната ръка с разтворени пръсти. Поставете лявата ръка на лявото коляно. а\ Проектирайте енергиите на доброто чрез палеца и кажете: ,,Да се прослави Господ във всички свои дела “. (3 пъти) ,, Да царува силата на Неговото добро във всички добри хора”. (3 пъти) б\ С показалеца: ,, Да се прослави Господ във всички свои дела “. (3 пъти) ,, Да царува силата на неговата Любов във всички сърца”. (3 пъти) в\ Със средния пръст: ,,Да се прослави Господ във всички Свои дела”. (3 пъти) “Да царува силата на Неговата Правда във всички умове”. (3 пъти) г\ С безименния пръст: ,,Да се прослави Господ във всички Свои дела”. (3 пъти) “Да царува силата на Неговата Истина във всички души”. (3 пъти) д\ С малкия пръст: ,,Да се прослави Господ във всички свои дела”. (3 пъти) “Да царува силата на Неговата Мъдрост във всички духове”. (3 пъти) ________________________________________ УНИВЕРСАЛНИ ФОРМУЛИ 1. Обичай съвършения път на Истината и Живота. Постави Доброто за основа на дома си. Правдата за мерило. Любовта за украшение. Мъдростта за ограда и Истината за светило. Само тогава ще ме познаеш и аз ще ти се изявя. ( Съвкупността на тези формули изграждат заповедта на Учителя. Те показват условието, при което всеки човек може да стане Ученик на своя Учител.) 2. Учиникът трябва да има Сърце чисто като кристал. Ум светъл като Слънцето. Душа обширна като Вселената. Дух мошен като Бога и едно с Бога! (казва се три пъти от началото до края) 3. Верен, истинен, чист и благ всякога бъди и Господ на Мира да изпълни сърцето си с всички добрини. (3 пъти) 4. Само светлият път на Мъдростта води към Истината. В Истината е скрит Живота. 5. Да се прослави Бог в Бялото Братство и да се прославят Белите Братя в Божията Любов. 6. Нека Божият мир и Божието благословение да залеят цялата земя. 7. Бог царува на Небето, Бог царува в живота. Да бъде Името Му благословено. 8. Без страх и без тъмнина, с мир и светлина! 9. Любовта иде! (три пъти) 10. Без страх в Любовта безгранична. 11. Господи, желая с всичкото си сърце, с всичкия си ум, свсичката си душа и сила да изпълня Твоята Блага Воля без никакво изключение. 12. Истината ще ни направи свободни. (три пъти) ________________________________________ ФОРМУЛИ НА ПЕНТАГРАМА (Това са едни от най-силните формули) 1. В изпълнение на Волята на Бога е силата на човешката душа. (три пъти) 2. Бог толкова възлюби света, щото даде Сина Своево Единороднаго, за да не загине всеки, който вярва в Него, но да има живот вечен. 3. Търсете първом Царството Божие и Неговата Правда, и всичко друго ще ви се приложи. ________________________________________ ФОРМУЛИ ЗА ОГРАЖДАНЕ (използват се за защита от духове, ноито искат да отклонят човека от духовния път) 1. Никоя сила в света не е в състояние да спъне моето божествено растене. В Божествения план е аз да раста в Добродетелтта. В Божествения план е аз да възраствам в Божията Правда. В Божествения план е аз да живея в Божията Истина. В Божествения план е аз да цъфтя в Божията Мъдрост. В Божествения план е аз да узрея в божията Любов. Туй право никой не може да ми го отнеме. Дето е Господ, там съм и аз. 2. Допрете пръстите на ръцете пред устата, с длани навън и кажете: “В Имито на Божията Любов, в Името на Божията Мъдрост, в Името на Божията Истина, в която живеем и се движим и със силата на живото Слово Божие, да се разпръснат всички зли и лукави помишления и вражески сили”. (три пъти) 3. Направете с дясната си ръка, в посока обратна на движението на часовниковата стрелка, един кръг около себе си и един около главата си. Представете си, че те са много светли и кажете думите: “В Името на Божията Любов, в Името на Божията Мъдрост, в Името на Божията Истина и със силата на Духа Божий, в тия светли кръгове да се разбият всички лоши мисли, които идат, всичките лоши заклинания да станат на пух и прах”. 4. Обърнете се на изток и вдигнете дясната си ръка, свита в лакътя. Кажете следната формула три пъти: “Господи, огради ме с диамантената стена на Твоята бяла светлина. Божият Дух, възлюбленият на моята душа, ще направи всичко за мен”. След това завъртете тялото си с вдигната дясна ръка последователно на юг, запад и север. Кажете във всяка посока три пъти същата формула. При казавнето й в четирите посоки мислено се ограждайте с бяла светлина и диамантена стена. 5. Когато се приближавате към някого и искате да му помогнете да разпръсне злите сили, вдигнете двете си ръце с длани обърнати към него и кажете думите: “В Името на Божията Любов, в Името на Божията Мъдрост, в която живеем и се движим, и в Името на Неговото Слово, всяко зло и лукаво помишление да се разпръсне”. Накрая завършете с духане. 6. Когато срешнете много лош човек, не се плашете, а кажете: “Господи, познавам те и в добрия и в лошия човек. Ти, Който управляваш Вселената, няма да допуснеш този човек да ме убие. Ти ще проявиш милосърдието си чрез него”. 7. Формула за гонене на лоши и шумни духове: “Аз съм мобилизиран, аз имам работа, аз служа на Бога. Ако искаш да служим заедно, остани! Ако не, напусни”. 8. Винаги, когато излизате от къщи, казвайте три пъти формулата: “Учителю благи, води ме!” След това тръгнете като прекрачите прага с десния крак. 9. Когато имате да свършите важна и сложна работа, кажете: “Учителят е светлина за нас и ние сме силата на неговата десница”. ________________________________________ УТРИННИ ФОРМУЛИ 1. Господи, благодаря ти, че възкръснах, благодаря ти, че живея. 2. Господи, помогни ми през днешния ден, моето поведение да бъде като поведението на един ангел, моята мисъл да бъде като поведението на Слънцето, моите чувства да бъдат като поведението на един извор. 3. Сложете ръцете си на горната част на главата си и кажете: “Господи, искам да ти служа с всичкото си сърце, с всичкия си ум, с всичката си душа и с всичкия си дух”. 4. Когато станете сутрин ще поздравите клетките на всички органи на вашето тяло с: “Добро утро, мили душички на моя …..(орган)”. 5. Когато станете сутрин, ще съзерцавате 5-10 мин. И след това ще кажете: “Господи, просвети ума ми да възприема и изпълня Твоята воля. Дай ми начин да реализирам Твоите желания, както ти си определил”. 6. В продължение на една година всяка сутрин ще казвате: “Господ живее в мен, аз съм добър”. ________________________________________ ВЕЧЕРНИ ФОРМУЛИ 1. Формула, която се произнася вечер, след молитва: “Вярата, в която аз живея, ще внесе Божествена хармония в стремежите на моето сърце”. 2. Ангели Божии, пазители наши, ние, които сме предадени на вас от божието милосърдие, молим ви се, пазете ни, укрепявайте ни и ръководете ни през тази нощ”. ________________________________________ ФОРМУЛИ НА ВАТАНСКИ ЕЗИК (това е първият човешки език, от него са възникнали всички останали) 1. Ихриш бен рут (означава: “Господи, където ме зовеш, там отивам”) 2. Елохим нева сензу. 3. Мерухим, мерухим, мерухим. Али бехар. Махатма аум. (с тези думи се призовават светли същества и Духа на вдъхновението) 4. При изгрева на Слънцето: Ханизе (3 пъти) – изгрява Слънцето; Беремезаи (3 пъти) – праща светлина; Замеразахаси (3 пъти) – носи радост на живота; Йод хей вав хей (3 пъти); Йова и Ре (3 пъти); Елхима ка ха мер (3 пъти); Бейри, бейри, бейри Арвагадах Тони магарди (3 пъти). Източник: http://www.bratstvoto.net/vehadi/menu/b7/formuli.html
|
| |
| | |
| Etere | Дата: Четвъртък, 27.01.2011, 19:14 | Съобщение # 3 |
Фея
Съобщения: 593
| МОЛИТВА НА УЧИТЕЛЯ ДЪНОВ ЗА ДУХОВНО И ФИЗИЧЕСКО ЗДРАВЕ Боже, силний и крепкий, лекарю на всички лекари и носителю на всяко небесно разположение, дойди и заживей в мен и ме очисти от всяка нечистота. Измий ме от всяко зловредно влияние на лошите и пакостливи духове и спаси тялото и душата ми. Направи от тялото ми Твой храм, а от душата ми създай скъпоценно съкровище на Твоите заповеди и добродетели. Като изтръгнеш всяко зловонно петно от душата ми и заличиш досегашните ми грехове и постъпки, разпростри над мене Твоята чудотворна благодат и животворна сила, като ми дадеш здраве и неподатлив за спънки и умора дух. Далеч отстрани от мене всяко вредно желание, всяка мрачна мисъл, казана от нашия противник, защото Ти си, Боже, лекар над лекарите - най-вещ и най-могъщ. Амин. Добавлено (27.01.2011, 19:14) --------------------------------------------- МОЛИТВА О НЕПРИНЕСЕНИИ ВРЕДА Перед началом духовной работы полезно произнести молитву о непринесении вреда. "Господи, Великий Боже, Отец! Сотворитель Всего Сущего. Благодарю Тебя, Господи, за Все, Созданное Тобою. Совершенен мир и Миры, созданные Тобою. Благодарю Тебя за возможность видеть Твое Совершенство через совершенство мира, через совершенство Миров, ибо в каждом из них - Ты. Благодарю тебя, Отец, что дал Ты мне в Дар умение видеть, слышать, осязать, обонять и чувствовать вкус Жизни. Благодарю, Господи, что я живу так как живу, что Я Есмь То Что Я Есмь, что я - Сын Твой. Прошу Тебя, Господи, Отец - удержи меня в любой мысли моей, любом намерении моем, в любом действии моем от страха, ибо лишь страх может принести вред кому - либо, в том числе и мне. Веди меня, Господи, путями познания Любви и, ведомый Тобой, познаю я Мир Любви, Красоты и Единства. Да преодолею я все преграды страха в Любви к Тебе и стремлении к Тебе. О Господь, Ты - мой Бог. Аминь."
|
| |
| | |
| dipebo | Дата: Петък, 28.01.2011, 20:20 | Съобщение # 4 |
|
Фея
Група: Потребители
Съобщения: 683
| Трябва да си направя пищов за молитвите. Така не мога да ги запомня.
|
| |
| | |
| Nevenche | Дата: Петък, 04.02.2011, 11:21 | Съобщение # 5 |
Поглеждащ
Съобщения: 30
| Страхотни молитви, още докато чета ми действат очстващо и успокояващо и ме разчустват. Благодаря Ви
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Петък, 04.02.2011, 19:56 | Съобщение # 6 |
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 3266
| dipebo, аз не използвам молитви например. Не ми е присъщо да казвам заучени думи, ако въобще мога да ги запомня. Ако се наложи, разбира се, просто ще ги прочета
|
| |
| | |
| mila | Дата: Петък, 04.02.2011, 23:50 | Съобщение # 7 |
|
Търсещ
Съобщения: 138
| Аз също не мога да запомням молитви и дори се стресирам от тях. Обикновено сутрин бързам да стана и да се хвърля в боричканията, които ме очакват. От известно време обаче се опитвам да се забавя малко и да насоча мислите си към нещо позитивно, с което да започна деня. Така забавям донякъде нервността. Определено така е по-добре, но въпреки всичко това, не винаги успявам да се заредя с достатъчно уравновесеност.
|
| |
| | |
| Etere | Дата: Понеделник, 28.03.2011, 21:15 | Съобщение # 8 |
Фея
Съобщения: 593
| Старобългарско заклинание за защита от зло: 1. Живый в помощи Вышняго, в крове Бога Небеснаго водворится. 2. Речет Господеви: Заступник мой еси и Прибежище мое, Бог мой, и уповаю на Него. 3. Яко Той избавит тя от сети ловчи и от словесе мятежна, 4. плещма Своима осенит тя, и под криле Его надеешися: оружием обыдет тя истина Его. 5. Не убоишися от страха нощнаго, от стрелы летящия во дни, 6. от вещи во тме преходящия, от сряща и беса полуденнаго. 7. Падет от страны твоея тысяща и тма одесную тебе, к тебе же не приближится, 8. обаче очима твоима смотриши и воздаяние грешников узриши. 9. Яко Ты, Господи, упование мое, Вышняго положил еси прибежище твое. 10. Не приидет к тебе зло, и рана не приближится телеси твоему, 11. Яко ангелом Своим заповесть о тебе, сохранити тя во всех путех твоих. 12. На руках возмут тя, да не когда преткнеши о камень ногу твою, на аспида и василиска наступиши и попереши льва и змия. 13. Яко на Мя упова, и избавлю и: покрыю и, яко позна имя Мое. 14. Воззовет ко Мне, и услышу его: с ним есмь в скорби; изму его, и прославлю его, 15. Долготою дней исполню его, и явлю ему спасение Мое. Добавлено (28.03.2011, 21:15) --------------------------------------------- П.С. Това всъщност е 91 Псалм от Библията
|
| |
| | |
| kris1964 | Дата: Четвъртък, 28.04.2011, 23:37 | Съобщение # 9 |
Новичък
Съобщения: 4
| Молитвата е храна за душата и както са казали хората, че по вкус и по цвят приятели няма така и кой как ще си нахрани душата си е негова работа .Бог не е нещо,Той е всичко Той може да разбере всяка твоя мисъл и желание посредством не думите,не мислите а дори по аурата. Често пъти унесени в чувства добри или лоши,ние забравяме да благодарим на Бога за уроците в живота,но Той си знае кой какво и колко изка Няма тръпка по нежна и сладка от тръпката да усещаш Бога в сърцето си ,тази тръпка те кара да се усещаш цял,завършен, да усещаш, че щастието се твори вътре в теб ,да се чувстваш силен и с ясната нагласа ,че твоята добра дума,пожелание или усмивка могат да помогнат на всеки позволил си да страда. Нека Благословението Господне да прииде на ВАМ АМИН!!!
|
| |
| | |
| valshebnitca | Дата: Сряда, 04.05.2011, 10:15 | Съобщение # 10 |
Опитен
Съобщения: 249
| Чела съм нееднократно, че най– голяма сила имат молитвите, които идват право от сърцето, тези, при които не изрецитирваш предварително заучени думички, а следваш собствената си мъдрост.(такова е и моето усещане) Често дори не използваш думи, а идват картини и цели сюжети, в които участваш и..си става съвсем естесвено.. И въпреки всичко има нещо, за което искам да ви питам: Йод хей вав хей (3 пъти); (йод хе вау хе) или т.н. тетраграматон (от цитата на Ивка ). Доста време търсих информация за него из нета и всичко, което разбрах е, че това е тайната на сътворението на този свят, скрита в четирите елемента, в нея е вплетена силата на кръста, както и четирите символа: орел(скорпион), лъв, ангел и телец. От там и четирите зодии– скорпион, лъв, водолей и телец (ако греша, моля поправете ме). В Блаватска („Тайната доктрина“) също имаше обяснения (лично за мен– много оплетени) там се спаменаваше, че са имената на Бога, соменат бе и Адам Кадмон, както и че това е тайна,от която някога се възползвали единствено първожреците и я изказвали преди да напуснат този свят на предварително определен приемник....С две думи: в случая не става въпрос просто за молитва, нали?
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Сряда, 04.05.2011, 10:34 | Съобщение # 11 |
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 3266
| Да, не става въпрос само за молитва, но скритите знания са много и ще ги разберем, когато сме готови за това Имената на Бога са много - някъде бях чела. Не се и задълбочавам да ти кажа. На когото му е интересно, ще стигне до знанието.
|
| |
| | |
| ema | Дата: Сряда, 04.05.2011, 10:40 | Съобщение # 12 |
Елф
Съобщения: 308
| Щом обичаш да четеш - има много хубаво обяснение в I-ви том на книгата на Доналд Майкъл Крейн - Съвременна магия. В случай, че не си ги чела тези две книги - препоръчвам ги. Не се подвеждай по заглавието
|
| |
| | |
| valshebnitca | Дата: Сряда, 04.05.2011, 10:52 | Съобщение # 13 |
Опитен
Съобщения: 249
| Все пак магията е част от старата вяра, нали?..част от връката ни с елементите, с цялото...Имам странна връзка с това, макар че съзнателно не използвам магии (в смисъл– ритуали). Оказва се, че словото е магия, създаването на мисъл– форми, пожелание, благословия (както и проклятие)..така че си заслужава темата да се обгрейдва. Чела съм, че лемурийците били добри магьосници, но се възгордяли, прекалили и ...това било началото на деградация...Благодаря ти за информацията, Ема! А коя е втората книга?
|
| |
| | |
| ema | Дата: Сряда, 04.05.2011, 10:56 | Съобщение # 14 |
Елф
Съобщения: 308
| Книга е в два тома, за това написах тези две книги
|
| |
| | |