| Друга гледна точка |
| Elly | Дата: Вторник, 22.12.2009, 19:07 | Съобщение # 1 |
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 3266
Статус: Офлайн
| Кризата е в главата, не в икономиката Иде подмяна на елита, няма да издържат на натиска и хиперинфлацията (80 на сто от нашенците чакат месия да ги измъкне) Потвърдих за себе си старата китайска мъдрост, че едното лице на кризата всъщност представлява възможност, когато започнах да работя върху книгата си "Как да печелим по време на криза". Открих десетки примери за хора, които са успели да проявят достатъчно предприемчивост и находчивост в този тежък момент, за да извлекат полза за себе си. Защото подобен период поставя на изпитание човека, но и му дава достатъчно възможности за вглеждане в себе си, за намиране на нов ракурс, от който да осмисли нещата, да потърси новите потребности на околните и да реагира на тях. Защото във време на подобен спад човешките потребности не изчезват. Всъщност не успяват онези хора, при които кризата е в главата им, не в икономиката. Когато разглеждах световните примери, се натъкнах например на строителен предприемач във Великобритания. Тъй като машините му не работели поради липса на поръчки, той ги поставил в оградена площ и започнал да пуска хората да си играят с тях срещу заплащане. На когото детската му мечта била да кара багер, си внася таксата и я сбъдва - кара багера. По същия начин подходил и с другите съоръжения. Рускиня с две деца пък останала безработна и, за да си плати поредната вноска по кредита, започнала да прави торти у дома и да ги предлага в съседните учреждения. Хората ги харесали, завалели поръчки и сега вече тя наема хора, които да работят за нея - до такава степен се е развило предприятието й. Не съм подбирал умишлено примери от България, защото у нас кризата тепърва ще се разраства, а аз търсех информация за страни, в които тя е започнала да отшумява. Но се надявам след година-две да напиша книга и за наши сънародници, които с предприемчивия си дух са успели да направят пари в това тежко време защото има и такива. За съжаление на нас ни пречи типичният манталитет, според който винаги се надяваме някой друг да ни измъкне. При една анкета в САЩ 78 на сто от запитаните са казали, че разчитат на себе си и собствените си сили, за да излязат от ситуацията. При нас 80 на сто казват, че разчитат на Бойко Борисов. У нас сякаш липсва интерес към собствената ни съдба, съществува една леност, една готовност да делегираме решаването на бъдещето си на държавата. Ако погледнем на тази криза като на възможност за презареждане на българина, той трябва да вземе съдбата си в собствените си ръце и да се опита да има по-добър живот. Не да го чака от държавата. Тя трябва да оправи правосъдието, където батакът е огромен, а ние трябва да се заемем с останалото. Нужно е обаче да разберем и това, че парите не са самоцел, а просто един инструмент в стремежа ни да постигнем по-добър живот за себе си. Едно неотдавнашно световно изследване на двама Нобелови лауреати проверява как се отнасят към времето си богатите и останалата част от човечеството. Оказва се, че първите заделят само една осма от свободното си време към занимания, които не им носят пари. Останалите обаче заделят огромна част от него за неща, от които нямат пряка финансова полза. Това показва защо първите са успешни - те са преподредили приоритетите си по друг начин. Важно за всички нас е да осъзнаем, че след 2008 година светът е различен. Че той никога няма да бъде същият. Половината от световното богатство се стопи, то просто изчезна и няма да бъде възстановено Докато ние се движим по инерция, около 35 на сто в САЩ са забогатели от частен бизнес, а в Европа това са 50 на сто от хората. На кризата това й е хубавото, че позволява да извлечем максимума от ресурсите си. Това обаче важи в много силна степен и за политическия елит, който също няма да бъде този след излизането от кризата. Предстоят жестока безработица, хиперинфлация, продоволствена и демографска криза, които ще поставят на изпитание лидерските качества на управниците ни. Малцина ще могат да устоят на натиска на стотиците безработни и със сигурност ще се разделят с мястото си в елита. Но, когато има социална потребност, винаги се появяват нови хора... Проф. Здравко Райков Източник
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Петък, 20.08.2010, 10:41 | Съобщение # 2 |
Слънчице
| Да ви споделя какво правя аз със сметките. Мисля, че Луиз Хей беше казвала да си плащаме битовите и други сметки с радост. Кийосаки го казва също. Отначало е малко трудничко с психологическата нагласа, защото сме свикнали с неудоволствие и почти омраза да си плащаме сметките. Но като започнем, не е толкова трудно. Може да ви помогне мисълта, че щом имате пари да си плащате сметките, значи имате достатъчно и за всичко останало. Даже и да не е точно така, опитайте се да останете спокойни. Отдавна вече плащам сметките си с благодарност. Ако в момента не усещам благодарност, то поне нищо не мисля - плащам и подминавам
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Петък, 20.08.2010, 16:20 | Съобщение # 3 |
Слънчице
Съобщения: 2514
| :):):) как да усетя благодарност като в мола ми искат 20 лв за някакъв мижав потник!? е няа си го купя пък - той както и да го калкулирам не е повече от 6 лв. съм зодия собственик на парите си и така но инак и данък 2,70 лв съм плащала :):):) въпрос на разбиране
|
| |
| | |
| dipebo | Дата: Петък, 20.08.2010, 21:58 | Съобщение # 4 |
|
Фея
Група: Потребители
Съобщения: 683
| Имаше доста вицове за гледната точка.
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Събота, 21.08.2010, 09:43 | Съобщение # 5 |
Слънчице
| chloe, е така де, няма да си купиш потник от мола, а от друго място. Така и така са едни и същи, само по цените се различават. "Внос" от Илиянци са всички
|
| |
| | |
| dipebo | Дата: Събота, 21.08.2010, 14:26 | Съобщение # 6 |
|
Фея
| намерих един: Сексът въпрос на гледна точка Жена отива на работа и цялата просто грее. - Какво е станало? - питат я колежките й. - Невероятен секс с мъжа ми! - отговаря тя. - Хайде де, че вие сте женени от дванайсет години. - Не, не, направо беше страхотно! Снощи първо два часа любовна игра, после един час секс и накрая четири часа гушкане. - Блазе ти! Мъжът й също отишъл на работа, а колегите му го гледат подпухнал и едва ходи. - Какво става, защо си като парцал? - Абе, мани. Снощи пийнах малко и моята реши да правим секс. Ужас! Първо два часа не мога да го вдигна, после един час не мога да свърша и накрая като се ококорих - четири часа не мога да заспя!
|
| |
| | |
| attraction | Дата: Събота, 21.08.2010, 22:46 | Съобщение # 7 |
Admin
Група: Администратори
Съобщения: 327
| dipebo, придържай се към тематиката, моля. Вицовете, които не са по темата за богатството - в "Ухилка" или "За настроение".
|
| |
| | |
| dipebo | Дата: Неделя, 22.08.2010, 11:00 | Съобщение # 8 |
|
Фея
| Вицът има отношение към подтемата "Друга гледна точка".
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Неделя, 03.10.2010, 17:50 | Съобщение # 9 |
Слънчице
| Джордж Сорос – той без съмнение е най-великият инвеститор на всички времена. Ако бяхте имали късмета да вложите парите си заедно с него преди 25 години, бихте висели как те се удвояват на всеки 2-3 години. Сорос е известен с това, че като инвеститор печели за година толкова, колкото никой друг не е успявал – 650 милиона долара. За да бъде получена такава печалба в нормални условия е необходимо вложението на милиарди долари. Ако попитате професорите по финанси от което и да е бизнес училище възможно ли е системно да се надвишават средните показатели на пазара, те ще ви отговорят, че математически и научно това е невъзможно. Това сигурно е така, ако основавате решенията си само на математиката и науката. Очевидно Сорос не постъпва така. В своята книга „Сорос за Сорос” на въпроса дали е използвал формални (количествени, научни, обективни) методи за понижение на загубите, когато ситуацията не се е развивала в негова полза и как е разбирал, че положението се влошава, той отговаря: „Аз чувствам болка. Аз много разчитам на животинските инстинкти. Когато активно управлявах Фонда, ме болеше гърба. Началото на острата болка възприемах като сигнал, че нещо не е наред в работата ми. Болката в гърба ми ми казваше какво точно не е наред – например, болката в долния отдел на гръбнака ми посочваше проблем в краткосрочните инвестиции, в лявото рамо – проблем във валутните операции. Болката искаше от мен да направя корекция, която в противен случай можеше и да не направя. Това, разбира се, не е най-научният метод за управление на инвестициите.” Този метод не е научен, но не можем да отречем невероятните успехи на Сорос. Това, разбира се, не значи да изтеглите парите си от банката, в която ги държите, ако утре ви заболи гърба. Сорос е проницателен мислител, анализиращ в дълбочина икономическата, политическата и психологичната обстановка, преди да пристъпи към инвестиция. Той обаче се доверява на интуицията си, когато тя му казва, че логиката греши. И всеки може да се научи да прави същото.
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Вторник, 22.02.2011, 14:54 | Съобщение # 10 |
Слънчице
| Световната криза е театър Световната криза е абсолютно инсценирана от американците, както и глобалното затопляне. Не е вярно, че един ден планетата няма да съществува, човечеството ще съществува, но ще има чистка, казваше феноменалната българка. Вера решително се обяви против войната в Ирак, защото "е земя на древни цивилизации и световен енергиен център". Тя твърдеше, че в най-скоро време САЩ ще получат с гръм и трясък знак свише, че не трябва да започват война в земите на древен Вавилон. Феноменалната лечителка споменава, че й се дават думите Тексас, Палестина. Броени часове по-късно се случи трагедията с космическата совалка "Колумбия". Тя се разби над градчето Палестина, в щата Тексас, откъдето е родом и Джордж Буш. Кочовска дава доста точно предсказания във връзка и с най-новата история на България. През 1990 година тя пише писмо до парламента, в което предупреждава, че Партийният дом ще пламне като Райхстага. "Кървавото писмо" попаднало в ръцете на Александър Лилов и Семерджиев. Двамата мастити политици доста се посмели на брътвежите на "лудата жена". Но много скоро плакали. за Вера Кочовска оттук
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Сряда, 16.03.2011, 23:43 | Съобщение # 11 |
Слънчице
| Друнвало Мелхиседек (авторът на "Цветето на живота"): Въпрос: Какво бихте казали за заплащането на семинарите? „... когато започнах да обучавам, открих, че не е важно каква цена определяш за своите занятия и семинари. За някои тя във всички случаи ще е висока. Има толкова бедни хора, особено в другите държави, че всяка разумна цена, каквато и да е тя, за тях ще бъде неприемлива. Отначало реших да позволя на онези, които не могат да платят, да посещават занятията безплатно. И точно тогава стигнах до разбирането защо суфите считат, че никога не трябва да се дава духовно знание просто така. Дотогава действително не разбирах защо те са толкова силно убедени, но сега отговорът се разкри непосредствено пред очите ми. Получи се така, че именно в групата, в която бяха хората, които не можеха да платят обучението си, не разбираха онова, на което ги обучаваха. Дори установих, че ако за някого платеше някой друг, то с него се случваше същото. Точно тези „безплатни” ученици почти винаги закъсняваха, тръгваха си по средата на занятията, проспиваха ги или бъбреха по време на целите занятия. И което беше най-важно – след завършване на курса точно те не практикуваха медитациите. Причините, поради които суфите никога не са давали безплатно знанието, бяха твърде очевидни. Стигнах до извода, че обменът има първостепенно значение. Ако учениците получават учението безплатно, за тях то няма никаква стойност. Но не е задължително обменът да бъде финансов. Може да се отдава време, енергия. Когато постъпва така, човек поема върху себе си задължението да се учи и за него това ще има смисъл”.
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Понеделник, 21.03.2011, 17:31 | Съобщение # 12 |
Слънчице
| Обърнете внимание: ако сте се скарали с някого или рязко, сте изразили недоволството си, след това непременно върху вас се стоварва някаква неприятност. И колкото повече се дразните, толкова по-упорито ви спохождат нови напасти - всички наоколо започват да ви досаждат с нещо. Човек е привързан към огледалото с нишките на важността. Защото всичко, което става там, е всъщност неговият живот и има огромно значение. Или му харесва онова, което вижда, или не. Но при всички случаи съдържанието на мислите му съвпада с отражението и по този начин още повече заздравява съществуващото положение. И тъй като образът се намира във властта на отражениeто, човек попада в пълна зависимост от околната действителност. Колкото по-бурно е чувството, толкова по-силна е свързаността с огледалото. Какво мислиш не е важно - главното е за какво. Независимо дали ти харесва отражението или не - все едно мислиш за него. Има значение единствено съдържанието на мислите. Неприемането винаги е насочено в обратната посока: „Я се махай!" или „Ама че ми омръзна всичко това!". Но независимо от насоката отношението съдържа предмета на недоволството. А бурното чувство, родено в единството между душата и разума, придава на образа ясни очертания. Вследствие на това в отражението започва да преобладава онова, което отговаря на съдържанието на образа. Точно затова бедните обедняват, а богатите още повече забогатяват - всички гледат в огледалото на света и всеки констатира посвоему облика на заобикалящата го реалност. Тя ги всмуква като блато. Старица на опашката за пенсията си. Изморена жена с тежки торби в препълнения автобус. Болен, търкащ праговете на медицинските заведения. С всичките си мисли те пребивават в тази мрачна действителност. А някой по същото време се наслаждава от живота - море, яхти, пътешествия, луксозни ресторанти, всичко, което душата ти иска. Във всички случаи независимо от характера на обстановката се констатира фактът: „Ние живеем така!" По-точно -живеем, както си представяме своето съществуване. Огледалото потвърждава и все повече заздравява съдържанието на мисловния образ. Няма смисъл да привеждате стандартните възражения, че видите ли, стартът на всички е различен - някой се е родил беден, а другиму се е паднало богато наследство. Да, до голяма степен отправната точка определя как ще започне констатирането на начина на живот и как ще се развива в бъдеще. Но това съвсем не означава, че „стартовият капитал" решава всичко. Съществуват множество примери, когато хора от най-низшите слоеве са попадали във висшето общество и обратното. Може би това са редки изключения, които само потвърждават правилото? Вярно е, само че ако изключенията са възможни, значи правилото не е толкова твърдо. В колкото и дълбока яма да се намирате, знайте: всичко може да се промени, и то радикално. И изобщо не е важно, че нямате понятие как да го осъществите. Не е задължително вие да знаете конкретния изход - той сам ще се намери. Струва ви се, че се намирате във властта на обстоятелствата и не сте в състояние да ги промените. Всъщност това е илюзия - бутафория, която лесно можете да разрушите, ако имате желание. Работата е там, че всички ние несъзнателно обикаляме в кръг: наблюдаваме реалността - изразяваме отношение - огледалото затвърждава съдържанието на отношението в реалността. А за да я преобразуваме, е нужно просто да излезем от този кръг. Вие наблюдавате околната действителност и ви се струва, че не е възможно да я промените. И това действително е така. С вътрешното си намерение се опитвате да въздей¬ствате на отражението, но не сте в състояние да му окаже -' те значително влияние. На отсамната страна на огледалото има твърде малко възможности. Затова пък сте способни да контролирате своето отношение към реалността и тогава ще се задейства външното намерение, а за него няма нищо неизпълнимо. На обратната страна на огледалото съществуват такива варианти на развитието на събитията, за които човешкият разум и не подозира. За да се включи механизмът на външното намерение, е необходимо да се изпълни петият огледален принцип: вниманието да се превключи от отражението върху образа. С други думи, нужно е да се контролират собствените мисли. Да не мислиш какво не искаш и се опитваш да избегнеш, а какво желаеш и се стремиш да постигнеш. Хвърлете още един поглед върху затворения кръг. В буквалния смисъл човек се движи по този огледален кръг като впрегнато магаре. Привързан към огледалото със своето отношение - примитивна реакция към действителността, той по същия примитивен начин се опитва да догони отражението си, стремейки се да промени в него нещичко. А сега да пробваме да обърнем огледалния кръг в обратната посока: изразяваме отношение — огледалото затвърждава съдържанието на отношението в реа¬ността - наблюдаваме реалността. Какво се получава? Примитивното и безпомощно констатиране на отраж¬нието спира, а неговото място заема съзнателно и целенасочено констатиране на образа. Вместо да изразявам както обикновено недоволство от видяното в огледалото, аз му обръщам гръб и в мислите си започвам да формирам образа, който бих искал да видя. Това е изход от огледалния лабиринт. Светът е спрял, а сетне е тръгнал насреща ми. И аз вече не тичам, а стоя на едно място и самата реалност идва насреща ми, и друг вятър духа в лицето ми -вятърът на външното намерение. Вадим Зеланд
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Петък, 25.03.2011, 15:54 | Съобщение # 13 |
Слънчице
| Новият роб не вдига революции На крак, о, парии презрени... може да е изкарвала на улицата стотици хиляди роби на труда преди близо век, но днес робите са с двойни окови - на труда и на кредитите. А такъв, както е известно, революции не прави. Най-много да превърти и да ограби банка с пластмасов китайски пистолет - като онази учителка. Или с истински. Или да се самоубие - като онзи бизнесмен на паркинга. Или да стане алкохолик. Не съм правил сметки, но изпълнен гръмогласно, Интернационалът ехтеше за последно в зала 1 на НДК на 46-ия конгрес на БСП - през 2005-а. Дори Царя стоя прав. Макар в жилите му да тече и капка от кръвта на френските Бурбони, пометени от Революцията - дело на "роби на труда". Въпросните "роби" тогава са имали гнева си и никаквото си заплащане. Тоест - съвършено няма какво да изгубят, ако се вдигнат на бунт. Освен шапката на главата си - и главата под нея. Заеми са били отпускани само на една определена каста, която е притежавала собственост. Банкирането още не е стигнало до онези с оковите... В последвалите 46-ия конгрес времена на тройната коалиция се развихри строителството, растежът - и ръстът на кредитите. До днес, когато повече от половината българи живеят на кредит, според Асоциацията на банките в България. Така че обременените от една страна да не изгубят работата си, от друга - да изпаднат в просрочие по кредитите, съвременни хора, са къде къде по-несвободни и тероризирани от британските деца-миньори в Корнуол, получавали за труда си под земята смешни пари преди стотина и кусур години. (Колкото получават сега връстниците им в Пакистан и Индия, за да шият дрехи...) Зависимостта е известна: повече кредити, повече работа, съответно повече конформизъм. Действаме така, както прави групата около нас. Дори и в "индивидуалистична" култура като българската. Съседът си е купил супер нов хладилник с антибактериално покритие на лизинг /преди време, сега лизингът е ударен здравата от бизнеса/ - купуваш си и ти. Няма значение как ще пасне в панелката или маломерния ти апартамент, и няма значения, че не си в състояние да напълниш всичките шкафове на фризера. Теглиш заем - за почивка, кредит - за нови мебели, правиш ипотека с 6% лихва при гратисния период, която се удвоява в кризата, защото... ами не си чел ония дребни текстове, кво да им четеш, тогава какво отпускане на кредити падна. И също като оня Боб от Алабама си вярвал щастливо и наивно, че ще си работиш, и даже заплатата ти ще расте, и даже и в България, за да си плащаш вноските. А и да рефинансираш някой от потребителските - що не, иначе как ще издeяниш?! Боб от Алабама обаче е ясен, той е от онази категория рискови кредитоискатели - без кредитни досиета, към които американските банки бяха особено щедри да отпуснат кредити, за да си купят жилища. Не защото искат дом за Боби, а за да строят компаниите, а те пък, от своя страна да "опаковат" във фондан кредитите на Боби и милиони като него и да ги продадат - обаче не като субпродукт, а като трюфел на пазара на т.нар. инвестиционни продукти. В обикновеното риалити две нули една до друга означават тоалетна. В инвестиционното риалити - много, ама много пари. На Боби не му пука. Той е живял без дом и това, че банката ще му го вземе, не го нерви. Не е така обаче с българина. Гошовците на Мицов, пюрето на родната демокрация, пуснати в тоя пасатор, стават мекички, мекички, страхливи. Юмрук от това пюре не може да се извади. Даже пенсионерите са по-борбени от Гошовците. Нямат кредити, нито работа, за която да се страхуват. Затова те са и сред най-активната агитка на протестите на ВМРО за тока например - и за други работи. А Гошовците и производните им най-много да заредят три пъти за по левче бензин. В резултат - дизелът ще поевтинее с ... 14 стотинки. Бензините - и с една няма да се смъкнат. Няма как. Подсъзнателно - но и съвсем съзнателно - новите роби се страхуват от хаос, ерго от протести, които биха довели естествено до безредие. Безредието би довело до промяна на статуквото за групата, значи - и за техния статут. Това значи - и на семействата им, децата им. Така енергията отива за пара в свирката. А локомотивът си стои на гарата. Живот между две вноски по кредити, които отгоре на всичко са и поскъпнали, намалели заради кризата доходи и затормозяващо поскъпване на стоките изцежда всякаква позитивна и конструктивна енергия от хората. Изключително удобно за която и да е власт. Стига да не прекали - защото най-добрият съюзник на "Мюсюлмански братя" в Египет и Тунис беше гладът. Разбира се, винаги има и изключения от правилото - някои айрънменовци, вирнали нагоре глави. Даже се и усмихват, че и социален живот водят. Само дето ... няма как да си намерят последователи. А вижте Унгария - най-големият митинг при тях след избухването на демокрацията беше не цени на тока или горивата, а в защита на свободното слово. Митингите от началото на демократичните промени никога няма да се повторят. Освен че тогава можеше да отпушиш гърлото си за всички затъкнати майни към държавата, властта и БеКаПе-то, мнозинството имаха някаква собственост, някакви спестявания и/или - като майка и баща ми, с изплатен кредит за жилище, издължаван с по двайсетина лева на месец. Така че с голяма доза достоверност може да се прогнозира хилава масовост на бунтарските прояви, излюпили се нейде из нета. Залагам на флаш мобовете - защото младежите, които ги правят, още са само парии. До двойното робство имат време. Петър Николов Източник
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Вторник, 29.03.2011, 15:03 | Съобщение # 14 |
Слънчице
| Намерих си една статия, която съм превеждала преди време и с радост я предоставям на вас. И наистина, изпитала съм върху себе си - съвсем нелогично е, но колкото повече харча, толкова повече имам. Не знам как става номерът, ама не ме и интересува, щом има резултат КАК ДА ПРОМЕНИМ ЖИВОТА СИ 1. Получавайте пари с удоволствие, радост и благодарност. Има хора, които обожават парите, но до такава степен се вкопчват в тях, че да дават пари – за тях е мъченическо дело. Такова отношение към парите няма съзидателна сила и то ни е оставено от психологията на бедността, на която ни учеха в близкото минало. 2. Да благословиш сметките, които трябва да плащаш – това е едното условие за психологията на богатството. Плащайте сметките си с искрена благодарност за благата, от които вече сте се възползвали. „А вие целувате ли своите сметки?” – подозрително ме попита един читател при нашата среща. Не проявявайки никакъв признак на разкаяние, аз си признах, че така правя вече от няколко години и резултатите ме вдъхновяват. Всички сметки са свидетелство за вашето благосъстояние и ако ги плащате с радост, а не с вътрешен протест, в скоро време ще видите изменение на вашето материално положение към по-добро! 3. Какво правите преди сън например? Има хора, които заспиват с дистанционното на телевизора в ръка. Мога уверено да кажа, че в такъв случай сънят ви ще бъде неспокоен и няма да принесе особена полза за вашите велики цели. Нашето подсъзнание е най-възприемчиво преди сън и веднага след събуждане. За това четете преди сън само позитивна литература, за да си помогнете да се настроите на хубава вълна. 4. Знаейки основите на положителното мислене, трябва да игнорираме всичко, което не съответства на новото състояние на съзнанието ни. А то е наистина много! Например подслушан разговор в магазина. Седемгодишно момченце моли майка си да му купи количка. Майката отговаря разсеяно, гледайки витрината с парфюмите: „Нямаме пари!”. „Но поне трансформер” – казва момчето. Отговорът на майката е същият. Какво се получава? В течение на няколко минути майката вече е програмирала своето подсъзнание за постоянна бедност (също и подсъзнанието на сина си). Това вече не е шега, а така и ще стане. Майката можеше просто да отговори: „Миличък, ще получа пари и ще ти купя, почакай малко”, или нещо в този дух. Но когато човек постоянно повтаря горната разрушителна реплика даже без да се замисля, той си нанася сериозна вреда. И така – даже на шега не си позволявайте да утвърждавате липсата на пари, защото всичко се изпълнява!!! Човек, който осъзнава силата на думите си, говори само за това, което иска да има в действителност. Нашите думи създават действителността. Нека за това да бъдат благи! 5. Закон: Бъдете честни! Най-важният закон за изобилието се състои в това да не се намирате в състояние на длъжник. Искам веднага да успокоя тези, които имат кредит от банката – това е съвсем друго. В случая става въпрос за това, че е хубаво да си създадете навик да плащате сметките колкото се може по-рано. Ако ги плащате рано, а не ги оставите да отлежават, вашият финансов живот ще се съживи – ще видите. Всичко е закономерно. Всяко действие – справедливо, или не, се връща към нас. Така че да не се заблуждават тези, които носят вкъщи хартия от офиса и че никой няма да ги хване. Всичко се връща. Затова бъдете честни! Потърпевшите преди всичко сте вие. Ако се случи така, че сте длъжници по някакъв начин, постарайте се да си върнете дълга навреме. И не забравяйте за дълговете, ако имате такива. Това е златно правило за процъфтяващия човек – по-добре да даваш, отколкото да си длъжен. 6. При всяко получаване на пари е хубаво да се отдава част от тях (по свое усмотрение). Счита се, че когато например гладна котка мяука около вашата врата, то ангелите ви изпращат начин да подобрите живота си. Нахранете я или гледайте животно. Прекрасен начин за даване на пари е покупката на книги, които ви вдъхновяват и ви помагат да се развивате. Само не криминални романи! Те замъгляват съзнанието и следователно такова раздаване на пари не се счита за благотворителност и може да бъде приравнено с покупката на цигари или алкохол. Заплащането на курсове и семинари за личностно развитие също се явява благотворителност, защото вие давате своя принос към своето усъвършенстване, като в същото време давате възможност на другите да заработват. 7. Мислено станете такъв човек, какъвто в действителност искате да бъдете! Изберете си дрехи по ваш вкус, изберете си работа, която ви привлича. Помислете предварително за това, защото разумната Вселена изпълнява всяко ваше желание. Външен вид - застанете пред огледалото и се погледнете. Какво може да се каже за вас по външния ви вид? Как изглеждате? Решителни или неуверени? Каква ви е осанката – изправена, пълна с достойнство, или прегърбени с наведена глава? Погледнете ръцете си – заемат ли непринудена поза или притеснено ровят в джобовете? Ръцете в джобовете издават хитрия, слабия и суетен човек. А как изглежда прическата ви? Даже и в къщи е желателно да изглеждате прилично. Всичко това съставлява вашият нов облик, който трябва да стане колкото се може по-привлекателен за нежната енергия на парите. Вашият говор – постарайте се да наблюдавате няколко дена речта си. За начало премахнете от речника си всички паразитни думи, които имат ниска вибрация, както разбира се всички псувни и други такива. Ще видите, че употребявате такива думи повече, отколкото си мислите. Даже да попаднете в тийнейджърски сайт, не си позволявайте да говорите като тях. Благите вибрации на изобилието не понасят такива думи и бягат от хора, които ги използват. Тема на разговорите – веднага пресичайте всички опити да ви въведат в унили, тягостни разговори за катастрофи, цунами, инфлация и прочее негативи. Може жизнерадостно да кажете: „Където сме ние – там винаги е хубаво и ще бъде хубаво!” и минавате на друга тема. На хората, които обичат на обсъждат личния живот на другите (макар и прочетен в списания), мога да кажа, че такъв тип разговори значително удължават времето за получаване на очаквани материални и духовни блага. Не си струва да утежняваш своята карма, като преразказвате свежите новости от света на знаменитостите. Вашият личен живот си е ваша работа! Не давайте постоянно гласност на вашите любовни преживявания и проблеми със здравето! Станете за себе си източник само на хубави новини и скоро ще забележите положителни изменения във вашия личен живот, в работата, в материалното положение. Развлечения – не си струва да губите времето си в долнопробни телевизионни предавания, където се блокира личният живот на хората, в това число и сериали. По-полезно е да гледате хубави комедии, да слушате духовна музика, записи със звуци от природата, да четете полезна литература, която ви обогатява. Настроение – успешните хора като правило имат едно и също настроение. Те много обичат да се смеят и се стараят през цялото време да поддържат приповдигнатото си настроение. За хубавото настроение необикновено много помага периодичното повтаряне на мантри, положителни утвърждения, молитви. Даже и да не вярвате в резултата, по някое време – да предположим година – ще забележите, че сте станали различни. Хората около вас ще започнат да се чувстват добре и вашето присъствие ще им действа отпускащо и приятно. Всички ще започнат да искат общуване с вас. Поздравления! Това е прекрасен сигнал, че вашата работа над себе си не е напразно. Класиците на положителното мислене като Джоузеф Мърфи например, препоръчват през деня по няколко пъти да се повтарят думите „богатство” и „успех”. Можем да добавим и „радост”, „щастие”, „изобилие” и „здраве”. Такива думи притежават мощно положително въздействие на настроението на човека и привличат ефирната енергия на парите. Възпитание на волята – за развитието на волята способстват следните правила: - винаги довършвайте докрай започнатото; - старайте се да взимате решения, без да се колебаете; - увеличавайте всеки ден количеството на гимнастическите упражнения които правите. Не забравяйте да проговаряте утвърждения по време на физзарядката – това удвоява ефекта им. - ставайте по-рано от обикновено – ако това ви се струва трудно, отначало навийте будилника 15 минути по-рано, после на 30 минути и постепенно ще достигнете желаното време. - спрете цигарите и твърдите алкохолни напитки; - прочитайте поне една страница на ден от сложна за разбиране, но полезна за вас книга; - опитвайте се да не се гневите и дразните, ако някой ви обиди; - научете още един чужд език; - изпълнявайте неприятните задължения спокойно, като се стараете да ги свършите добре, а не да ги претупате; Като имате силна воля, ще достигнете високи върхове. Саморазвитието е благодарно занятие, защото ще видите, че може да се усъвършенствате безкрайно. 8. Невъзможно е да забогатеете, ако постоянно мислите откъде можете да пазарувате по-евтино и да харчите по-малко. Получава се парадокс: Колкото по-малко харчите, толкова по-малко пари ви остават! Разказ от живота на П. „Във времето, когато до самозабрава изучавах как да имам процъфтяващ и благополучен живот, нямах възможност да си купя необходимата литература, защото книгите в Америка са много скъпи. Четях ги в магазина или библиотеката, анализирах, размишлявах и накрая настъпи денят, когато аз, като Скарлет О`Хара, си дадох тържествено обещание: „Никога повече няма да изпитвам липса в живота си! Обещавам си и се кълна, че отсега ставам богата и щастлива!” После отидох в супермаркета да пазарувам. Когато бях „разумна” домакиня, всичко беше разчетено до стотинка и икономисвах от всичко. Това считах тогава за правилно. Тоест пазарувах най-евтиното, чувствайки се отвратително. В този ден си казах: „Решила съм да ставам богата, а богатите хора не могат да си позволят да икономисват от продукти”. След това отидох до стелажа, където стояха бурканчета с мармалад, и вместо да търся най-евтиния (както правех обикновено), ръката ми се протегна към симпатично бурканче с френски мармалад, който струваше невероятно скъпо – около 5 долара (за разлика от 99-те цента, които си позволявах за мармалад). И какво мислите? Това бурканче с мармалад се превърна в повратна точка в моите взаимоотношения с парите! Защото допуснах процъфтяването в моя живот – макар това да беше само бурканче с мармалад. Това беше началото на нов живот. Следващата стъпка беше шампоанът. Процъфтяващият човек просто няма право да ползва евтин шампоан, затова избрах най-скъпия, който продаваха в магазина. И земята не пропадна. И парите ми не свършиха, защото купих по-малко продукти, но по-качествени. Тези качествени вещи започнаха да създават съвсем друго настроение в семейството. И както пишат по умните книги, парите почнаха да идват към нас все по-леко и по-леко. А защо? Защото позволих на изобилието да влезе в живота ми. Тази крачка се оказа нелека, но трябваше да я направя. Вярвайте в силата на вашите желания и намерения и тогава вие самите активно ще подпомагате проявлението на богатството във вашия живот!” 9. Станете ярка личност! Всеки ден ставайте от постелята с чувството, че ви предстои да извършите нещо велико, необикновено и чудесно. Не бързайте да забиете нос във вестника рано сутрин или да седнете пред телевизора вечерта. По-добре се огледайте наоколо. Погледнете в очите своето куче. Вместо поредното телешоу по-добре поговорете с детето си. Можете да се почувствате по друг начин. В красотата на дъгата след дъжд можете да уловите скрито послание, което да измени живота ви. А гледайки сериала, можете да го пропуснете. Трябва да живеем своя живот, а не живота, който ни поднасят сърцераздирателните сериали, новости, шоу-програми и криминалета. Повечето хора живеят по сценарий, който друг им е написал. Станете режисьори на собствения си живот, тогава величието ще дойде само! Когато се научите постоянно да си задавате въпроси, ще дойдат и промените: „Устройва ли ме животът, който водя?”, „Как мога да го подобря?”, „Мога ли да си подобря работата?” и т.н. 10. Истинските ви приятели ще се радват на вашите постижения. 11. „Всичко най-добро е за мен!” – това е закон за успешния човек. 12. Управлявайки мислите си – управлявате и живота си. Ако забележите, че общуването даже със стари познати се свежда само до сплетни или обсъждане живота на близките, замислете се, че вие вече сте на друго ниво на развитие и трябва да смените кръга, с който общувате. Негативно настроените хора изпускат около себе си ментална отрова – както калмари, които изпускат черен облак, а в този облак неволно попадат тези, които са наоколо. 13. Запомнете духовния закон на богатството: Ако искате да получите нещо хубаво, трябва да дадете нещо хубаво и в замяна! Този закон напълно съвпада с основите на фън шуй. За да дойде нещо ново в живота ви, трябва да освободите място за него. Многото и стари мебели спират потока на енергията ци, което се отразява на всички сфери от живота. Изобилието на стари, ненужни, нелюбими дрехи в шкафовете води до застояла енергия, която лесно може да се усети по неприятния мирис. Застоялата енергия не дава на новото да влезе в живота ви. Ето защо тибетските монаси използват чистенето като вид медитация. Всеки път, когато изчистваме своето пространство, ние подготвяме място за получаването на благата, вече съществуващи реално за нас! Обърнете внимание на горните шкафове, които се намират в коридора. Това е остатък от съветското време, но е много вреден, защото още влизайки в жилището, човек попада под тежестта на тези шкафове, които веднага снижават енергетиката му. Единственият фактор, който трябва да ви ръководи при почистването на шкафовете, е вашето щастие! Да, да, просто се попитайте: „Притежанието на тази вещ (пола, снимка, тенджера и пр.) прави ли ме по-щастлив?” Съществува златно правило: „Изхвърляй това, което не си ползвал в течение на половин година!” Или се попитайте: „Ако утре си сменя квартирата, ще взема ли със себе си тези вещи?” Непременно трябва да се избавите от тези вещи, които са били с вас в някакъв лош период от живота ви. Всички ваши чувства и емоции имат свойството да се наслагват в тези вещи, които ни обкръжават. Като се избавите от тези предмети с наслоена негативна енергия, ще започне да ви се подобрява зрението, здравето, ще се подмладите. 14. Парите имат свойството да ходят там, където най-много са нужни. Две правила: А) Не се страхувайте да давате повече, отколкото ви се иска (иначе това ще ви напомня старите времена) Б) Правете нещо за изпълнението на своите желания. Останалото е работа на небесните покровители. Превод: Ели© Източник
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Сряда, 20.04.2011, 15:07 | Съобщение # 15 |
Слънчице
| Йес, бейби. Получих паричен бонус за Великден То е, защото нищо не очаквах, беше ми все едно и затова взе, че дойде По този повод прочетете по-горните статии. "Кризата е в главата, не в икономиката". И зависи от мисленето и съзнанието на работодателя, както и на работещия. И това е пак доказателство за предишното ми мнение - че колкото повече харча, толкова повече имам
|
| |
| |
|