| Мъдрост за всеки ден |
| chloe | Дата: Петък, 31.10.2008, 22:15 | Съобщение # 1 |
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 2514
Статус: Офлайн
| "...Това, което прави живота интересен, е възможността да осъществиш мечтата си. Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства. Когато едно нещо се случи един път, не е задължително да се повтори, но случи ли се два пъти, то със сигурност ще има и трети път." Паулу Коелю, " Алхимикът"
Когато казваш какво мислиш, мисли какво говориш. Мир Вам! Мненията са като задниците. Всички ги имаме, но не винаги е уместно да ги показваме. Ако спориш с идиот, най-вероятно и той прави същото с тебе.
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Неделя, 02.11.2008, 22:52 | Съобщение # 2 |
Слънчице
| От копривата извличай нишки, от пелина – лек. Навеждай се само, за да вдигнеш. Проявявай повече ум, отколкото самолюбие. Всяка вечер се питай каква добрина си направил. Винаги имай в библиотеката си нова книга, в избата – пълно буре, в градината – свежо цвете. Епикур
Когато казваш какво мислиш, мисли какво говориш. Мир Вам! Мненията са като задниците. Всички ги имаме, но не винаги е уместно да ги показваме. Ако спориш с идиот, най-вероятно и той прави същото с тебе.
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Сряда, 05.11.2008, 18:54 | Съобщение # 3 |
Слънчице
Съобщения: 3266
| Ако не можеш да си представиш цялата стълба, представи си поне едно стъпало от нея, а по-нататък всичко ще се подреди...
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Събота, 15.11.2008, 17:46 | Съобщение # 4 |
Слънчице
| Ти си свободен през деня, под слънцето, свободен си и през нощта, под звездите. Ти си свободен, когато няма нито слънце, нито луна, нито звезди. Ти си свободен дори когато си затвориш очите за всичко съществуващо. Но ти си роб на обичания от теб, защото го обичаш. И си роб на обичащия те, защото той те обича.
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Събота, 15.11.2008, 17:51 | Съобщение # 5 |
Слънчице
| Животът е предизвикателство - приеми го! Животът е песен - пей я! Животът е мечта - осъществи я! Животът е игра - играй я! Животът е любов - наслади му се!
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Петък, 21.11.2008, 21:12 | Съобщение # 6 |
Слънчице
| Нека не позволяваме днес дреболиите и неразбирането да разрушат приятелствата! Когато направим грешка да я поправим колкото може по-бързо!!! - Уважение към себе си - Уважение към другите - Отговорност за всички собствени действия и постъпки!!! Усмихвай се, когато отговаряш по телефона, Този който ти звъни, Може да чуе това по гласа ти!!!
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Петък, 21.11.2008, 21:20 | Съобщение # 7 |
Слънчице
| Лора Граймс е 14-годишно момиче от Бристъл, Великобритания, което се самоубива, след като е системно малтретирано в училище от свои връстници. В предсмъртното си писмо оставя стихотворение, което моли да бъде прочетено на погребението му. Аз съм човекът, когото тормозеше като малък Аз съм човекът, който ти изглеждаше жалък Аз съм човекът, който те отвращаваше Аз съм човекът, на когото се подиграваше Аз съм човекът, който седеше самотен Аз съм човекът, който върви към дома неохотно Аз съм човекът, когото плашеше до смърт всеки ден Аз съм човекът, който стоеше безмълвен, смутен Аз съм човекът, който носи болка в очите си Аз съм човекът, който винаги крие сълзите си Аз съм човекът, който живя в страх и насилие толкова време Аз съм човекът, разрушен от това бреме Аз съм човекът, който се давеше в презрение Аз съм човекът, който проклинаше свойто рождение Аз съм човекът, когото мачкаше за забавление Аз съм човекът - от твоето поколение Аз съм човекът, чието име не знаеш Аз съм човекът, за когото нехаеш. Ти мислиш, че е готино да си свиреп, Но и аз съм Човек - като теб. 19 ноември е СВЕТОВНИЯТ ДЕН ЗА ЗАЩИТА НА ДЕЦАТА ОТ НАСИЛИЕ
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Петък, 21.11.2008, 21:25 | Съобщение # 8 |
Слънчице
| Живял някога юноша с лош характер. Баща му веднъж му дал едно пълно с пирони чувалче и казал да забива по един пирон във вратата на двора всеки път, когато изгуби търпение или се скара с някого. Първия ден той забил 37 пирона във вратата. През следващите седмици се научил да контролира количеството забити пирони, намалявайки го до един на ден: Разбрал, че е по-лесно да контролира себе си, отколкото да забива пирони. Накрая, дошъл денят, в който юношата не забил нито един пирон в дворната врата. Тогава той отишъл при баща си и му казал новината. Тогава бащата му казал, да изважда по един пирон от вратата всеки път когато не загуби терпение. Накрая настъпил и денят, когато юношата могъл да каже на баща си, че извадил всички пирони. Бащата го завел при вратата: «Сине, ти се държа прекрасно, но погледни, колко дупки останаха на вратата!» Тя никога няма да бъде същата както преди. Когато се скараш с някого и му кажеш неприятни неща, оставяш му рани като тези на вратата. Можеш да намушкаш човек с нож и после да го извадиш, но раната остава завинаги. И няма да е от значение колко пъти ще молиш за прошка. Раната си остава. Раната, направена от думи, причинява такава болка, както и физическата. Приятелите – това е най-рядко срещаното богатство! Те те карат да се усмихнеш и те ободряват. Те са готови винаги да те изслушат , Те те подкрепят и ти откриват сърцето си.
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Петък, 21.11.2008, 21:31 | Съобщение # 9 |
Слънчице
| Моите мечти нямат граници - аз винаги искам невъзможното!!! МЕЧТАЙТЕ БЕЗ ГРАНИЦИ!!!
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Неделя, 23.11.2008, 19:19 | Съобщение # 10 |
Слънчице
| Действително за всеки човек съществува зона, където няма болести, никога не се чувстват болки, не се старее и няма смърт. Когато сме в тази зона, ограниченията, които иначе всички ние имаме, престават да съществуват. Дори се изключва каквато и да е възможност за такова съществуване. Това е зоната, наречена идеално здраве. Посещенията в тази зона могат да бъдат много кратки или да продължават с години. Но и най-краткото посещение довежда до дълбока промяна. Дийпак Чопра, «Съвършеното здраве»
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Понеделник, 24.11.2008, 22:03 | Съобщение # 11 |
Слънчице
| "......Ценността на човека се състои в това: да търси и да знае, че търси невъзможното; и да бъде убеден, че ще го постигне, защото знае, че ако не прояви малодушие, ако не послуша това, което му нашепва разумът, а стиска зъби и продължава да преследва невъзможното убедено, упорито, тогава става чудото, което безкрилият ум никога не би могъл да проумее: невъзможното става възможно.” Никос Казандзакис
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Понеделник, 24.11.2008, 22:06 | Съобщение # 12 |
Слънчице
| "Ни една изречена дума не е принесла толкова полза, колкото безброй неизказани." Плутарх
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Събота, 13.12.2008, 18:58 | Съобщение # 13 |
Слънчице
| В една зимна, студена, безлюдна нощ вървяли по пътя трима странника. Някъде далеч видели светлинка. Скоро стигнали до една къща и почукали на вратата. Отворил им стопанинът и попитал: — Кои сте вие? — Здравето, любовта и богатството. Пуснете ни да пренощуваме. — Съжалявам, но у нас има само едно свободно място. Ще отида да се посъветвам със семейството, кого от вас да пусна. Болната майка казала: — Хайде да пуснем Здравето. Дъщерята предложила да пуснат Любовта, а жената - Богатството. Докато те спорили, странните пътници изчезнали. Нека през Новата година в къщите ни да има място за Здравето, Любовта и Богатството!
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Понеделник, 15.12.2008, 23:42 | Съобщение # 14 |
Слънчице
| ...Каквото е решено ще се случи, към другото не се стреми смутен. Ще се изплъзне от ръката всеки скъп дар, на други предрешен.
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Понеделник, 15.12.2008, 23:43 | Съобщение # 15 |
Слънчице
| В една гъста гора живеели две врабчета. Те свили гнездо на един клон. Врабката и врабеца топлели яйцата и очаквали рожбите си.., но ето че един слон подгонен от горещината се приютил под дървото..заслепен той издърпал колона, на който било гнездото и го прекършил..врабешките яйца се счупили, на врабчетата, на които било съдено да живеят оцелели..., а врабката от мъка по загиналите си деца zaплакала. Като чул риданята дошъл нейният добър приятел кълвачът и рекъл: Скъпа не тъгувай, нали е казано За времето изпепелено, за мъртвия, изчезнал в мрак, мъдрецът никога не жали, това е дело за глупак История от Панчатантра
|
| |
| |
|