| За божествата и енергията... |
| Zmeii_Zahari | Дата: Вторник, 08.11.2011, 03:47 | Съобщение # 1 |
Търсещ
Група: Проверени
Съобщения: 110
Статус: Офлайн
| Чудя се какво би се случило, когато хората спрат да вярват в дадено божество - то ще умре ли, ще се завърне ли енергията му към всеобщата материя, за да се прероди в нещо друго? А ако 10, 100, 1000... човека едновременно повярват в нещо ново, започнат да му отправят молитви и ритуали - ще се роди ли ново божествено създание, което ще отговаря с енергия на своите последователи? Вселената ще се намеси ли по някакъв начин, за да се поддържа и не се разруши баланса?
Божествената сила зависи ли от нашите молитви, енергията, която му даряваме?
От известно време се улавям, че изпадам в размишление над тези неща. Ще ми е интересно да споделите и вашето мнение
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Вторник, 08.11.2011, 10:33 | Съобщение # 2 |
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 3177
| Само емигрира:) В Тангра никой не вярва, никой не го почита на тази планета - по време на инициацията ми в рейки мастер ми дадоха разрешение да задавам каквито си искам въпроси. отговорите се получаваха чрез моята рейки мастер. И аз ако щете вярвайте попитах: "Къде ми е Бог Тангра?" ( имам пристрастяване към прабългарската традиция, но за съжаление нямам нищо прабългарско, не съм имала шанса да нося прабългарски ген, за разлика от други две участнички в курса рейки, в който бях и аз). Отговорът беше - Сега е Богиня на друга планета. Не ми я съобщиха защото одма бях отлетяла натам... Може и да създадем нещо, не знам дали ще е Бог - по скоро ще е кумир, фетиш и разни там други. Мисълта е енергия, ако и дадем достатъчно намерение, силна емоция насочена и я поддържаме жива, в момента в който достигне критична маса на поддържащите я вярващи, които я захранват - като нищо може да вземе да се разходи около тях може и демон да създадем... има една книжка - "Земята - Плеядиански ключове за Живата библиотека" Барбара Марчиняк- интересна е:) Пазителите на Градината на Долорес кенън - също
|
| |
| | |
| valshebnitca | Дата: Вторник, 08.11.2011, 13:26 | Съобщение # 3 |
Елф
Група: Потребители
Съобщения: 302
| ...сещам се за един филм за Мерлин (магьосника)...та там имаше една магьосница Маб...така стана, че хората спряха да вярват в нея..магията ѝ спря да действа и тя се стопи ...изчезна.... ..Между другото съм срещала Маб като фея, покровителстваща козирозите (там е кралица Маб)...дори има ключ– формула за призоваването ѝ....публикуах го преди време във форума. пп И когато се обърнах към моята си феичка– принцеса..получих отговор във вид на сън същата нощ от нея....за Маб и другите божества...не знам.... ...и изобщо не съм наясно с критичните маси, но всеки път , когато съм правила избор на карта таро или ангелски или друг вид, съм получавала изумително точен отговор.... Захари, все съм се чудила защо хората търсят божества, кумири...а твърде рядко дирят отговорите в себе си..може би така изглежда по– лесно, защото като има божество, ти се струва , че то е отговорно, пък ти си невинен...Иначе..носиш отговорност..или по– точно– съзната отговорност... Чела съм, че всички тези аватари и ангели..божества ако щете, са просто еволюирали същества...т.е. не са били все божества, а са изминали определен път , придобили са определени опитности, за да стигнат до там...И в тоя ред на мисли: нужно ли е да вярваш в истината, за да съществува, или във вселенските закони?...вярваш или не, тях ги има....Мисля си същото за любовта, за божествата, тези в нас или извън нас..ако вярваме, може и да ги видим, може и да получим мъдрост и отговори от тях...а ако не вярваме..за нас ги няма...но по принцип си съществуват.
Редактирано от valshebnitca - Вторник, 08.11.2011, 13:28 |
| |
| | |
| Elly | Дата: Вторник, 08.11.2011, 14:32 | Съобщение # 4 |
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 3790
| Quote (Zmeii_Zahari) когато хората спрат да вярват в дадено божество
Да, енергията ще се пренасочи другаде. А къде, само той си знае
Quote (Zmeii_Zahari) А ако 10, 100, 1000... човека едновременно повярват в нещо ново, започнат да му отправят молитви и ритуали - ще се роди ли ново божествено създание
Така се раждат всички религии, в това вярват последователите им, за да ги следват. По този начин се създават лидерите и всичко, което се сетиш
Quote (Zmeii_Zahari) Вселената ще се намеси ли по някакъв начин, за да се поддържа и не се разруши баланса?
Може и да не се намеси, защото Вселената е безкрайно разширяваща се, т.е. никой не излишен и в тежест. А намесата зависи от самите същества. С насочените си мисли я променят, следователно може да променят и баланса.
Quote (Zmeii_Zahari) Божествената сила зависи ли от нашите молитви, енергията, която му даряваме?
Не зависи от нашите молитви, защото е източникът, Аз съм присъствието или Това, което е, т.е. има си всичко. Но не зависимо, че е всичко, заедно с нас сътворява и се развива, нашата енергия към него и неговата към нас ни помага да творим заедно, да осъзнаваме всички реалности наоколо, да ги разширяваме. Това, което е се обогатява от нашия опит и ние от неговия Съзнанието е във вечно движение.
|
| |
| |
|