| Какво ти пречи да си здрав |
| Elly | Дата: Четвъртък, 05.02.2009, 12:04 | Съобщение # 1 |
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 3266
Статус: Офлайн
| Ако подходим от частното към общото (индуктивно), опитът на един човек би могъл да се окаже несравним по отношение на заболяванията и лечението им. Ето защо личната ми история формира у мен съвсем различни по вид схващания за съвременната медицина и за нейните и "нетрадиционните" лечебни методи. Преди всичко е добре да се поправи една умишлено допускана от някои хора грешка, насадена и пораснала у съзнанието на останалите. Нетрадиционна медицина наричат всичко, което е извън официалната медицина. Тази грешка цели подронване авторитета на добре забравените лечебни методи от народната медицина. Ако има медицина, която да е с традиции, то тя в никакъв случай не е тази наложена ни от бизнеса и стремежа към власт медицина, пациенти на която са повечето хора. Та няма почти никакви традиции, сравнена с тибетската, например, както и китайската. Излиза, че "нетрадиционна медицина" е именно медицината на добре познатите ни "доктори". За да няма обърквания, наричам едната - народна, а другата - официална. Разликите в медикаментите е първото, което ми идва наум. Но веднага се сещам, че колкото и да са вредни химикалите, които официалната медицина използва, колкото и да са смешни моменталните решения за рязане на болния орган, колкото и да е парадоксално след всичките събрани знания по анатомия и физиология да продължават да си затварят очите пред единството на живия организъм, има нещо много по-проблемно у нея. Тя демотивира по всякакъв начин клиентите си (потвърждавам, клиенти) да се излекуват. На всичкото отгоре напоследък се замислям дали и не прави нещо повече, за да останат болни, т.е. клиенти. На всички ви е известно колко пари "играят" там. Пък и щом са под опеката на държавата, значи има достатъчно власт в тази област. Тогава на какви основания ще ме опровергае някой, за това, че официалната медицина е един грамаден бизнес с "касиер" фармацевтичната индустрия? В народната медицина не участват пари. Насмешката, с която официалните медицински власти ("докторите") говорят за алтернативните методи на лечение, не е нищо повече от "пазене на хляба", което пак ясно говори за комерсиалността им. Поради нежеланието на официалната медицина да излекува болните, защото тя от здрави хора печалба няма почти никаква (държавата се е погрижила и от тях да "капе" по малко), възниква аргументът, с който повечето хора ще ме атакуват - "Но мен са ме излекували много пъти!!" Първо, не са ви излекували те, а собственото ви тяло. Второ, не си мислете, че да боледувате 5 и повече пъти за една зима, е излекуване. Трето, химикалите, с които са ви натъпкали, ще дадат резултати, които вие, които си нямате и понятие от медицина, никога няма да свържете с тази причина. А има и хора, които дори не успяват от един проблем да се излекуват. Например раково болните. Тук е моментът всички да скочат и за секунда да се озова набучен на 6 милиарда копия. "Но как смееш! Да не би някой да се е излекувал!? Да не би да искаш да кажеш, че и за този проблем не желаят решение, или го крият?" Вашите копия срещу мен са напълно нормална реакция, докато, както казват в американските филми, сте си заврели главите ... там, дето не е никак светло, с извинение. Сега нека превърнем тези риторични въпроси, изразяващи емоция, във въпроси от нормалните. Да, има излекувани от рак. Да, или не желаят да оповестят решението, или не искат да го видят даже. Но да не могат да го открият е просто смешно. Формата на статия не ми позволява да се впускам в трактати по медицина, да не говорим, че не е и нужно. Вече достатъчно книги има по тези въпроси, а аз имам и "нагледен пример" в очите на всички, които зарязаха официалната медицина и само си плащат глобите за ненаправа на имунизациите, друг досег с нея нямат. И са здрави. Повечето са щастливи. А и как няма да си щастлив, ако след удара на думите "6 месеца", живееш вече 10 години, а на всичкото отгоре си по-жизнен и трудоспособен от "здравите". Но в заключение е добре да изясня, че не медицината е причината за неизлекуваните болести, а нежеланието на болния да се лекува. Официалната медицина има много голяма роля за това всеобщо самоубийство, но истинската причина е в нашето съзнание. Ако си каже човек: "Искам да бъда здрав и ще направя нужното за това!", направил е първата крачка към здравето и няма връщане назад. Изходът винаги е здравето, макар и не безсмъртие. И понеже още в началото стана въпрос за личния опит и индуктивните изводи бяха накратко представени, мога да си позволя да поясня, че наблюдавам себе си и помня първите си 18 години на непрекъснати болести, сякаш нямах капка имунитет, както болните от СПИН. Като спадне температурата и - готово! За протокола аз съм здрав. А никой не гледа, че в протокола се пише всеки ден. От тогава минаха повече от 5 години, аз се радвам на прекрасно здраве. Съпругата ми се излекува от кисти на яйчниците, без да пие изписаните хормонални тюрлюгювечи, от които можеше и мустаци да пусне, като на следващия преглед отново ни попитаха: "Защо сте решили, че сте имали някога кисти? Много сте сбъркали, да не Ви трябва медицинско за нещо?". Ние, симулантите, си замълчахме за епикризата отпреди 2 месеца. Най-голяма отключваща роля за съзнанието ми изигра наблюдаваното от мен самоизлекуване от рак на стомаха на мой приятел. Повечето крайни скептици казват, че диагнозата му е сбъркана. На тях мога да кажа само едно: Омръзна ми да ви се смея. Вече не ми е смешно даже. Всеки път - едно и също. Угрижени погледи, авторитетно изражение на учен, диагноза и студено изказано съчувствие, че лечение няма. Следва лечение с народна медицина, без знанието на официалните власти. Представете си, след излекуването, винаги този, който е дал диагнозата, изглежда сякаш никога не ви е виждал, смеейки се на думите ви за собствената му диагноза. Преди само съм чел за такива смешки. После, когато се обърнах изцяло към алтернативните лечения, започнах сам да преживявам такива случки, не можейки да повярвам, че тия хора не помнят колко съм (или някой друг е) бил зле и каква диагноза са ми (му) поставили. Сега вече са ми противни, но все по някаква бюрокративна пътека (подобно на клинична пътека) трябва и с тях да се срещам. И от една страна ме хваща яд, че не съм ги заснел при "регистриране на случая", за да им пусна записа. А от друга страна чувствам приятен прилив на удовлетворение, че съм победил официалната медицина толкова добре, че самата тя си признава по такъв безспорен начин поражението. Един приятел казваше: "Най-добрият майстор са ей-тези!" - и посочваше собствените си ръце, показвайки с това, че никой не е толкова заинтересоват до ви свърши работа така, както вие самите. Често обаче не можем да бъдем специалисти по всичко. Колкото и всестранно развити да сте, не можете едновременно да сте архитект, автомонтьор, бояджия, инжинер по ДВГ, готвач, компютърен специалист, финансист, електротехник и т.н. Но ако виждате, че за здравето ви явно няма кой друг да се погрижи задоволително добре, ключът е собственият ви разсъдък. Използвайте го! Йосиф Н. Анчев Източник
|
| |
| | |
| attraction | Дата: Неделя, 08.02.2009, 22:08 | Съобщение # 2 |
Admin
Група: Администратори
Съобщения: 327
| Лечение с внушение. Как се постига внушението? Подсъзнанието приема за истина, многократно и убедително повторената постановката (при това не бива да се отвличате, необходимо е да сте добре съсредоточени върху мислите, които се готвите да си внушите). Внушаваната постановка се утаява в подсъзнанието и даже и да ви се струва, че сте забравили за нея, рано или късно в една или друга форма, тя ще се появи. И така, вие следва да заложите в мозъка си мисълта, че вашето здраве, младост, духовни сили са ви подвластни, а удължаването на активното дълголетие и всичко, за което мечтаете, трябва да се случи. Системата за здраве на Ниши включва в това лечение петото правило (лечението с мануален контакт в упражнението "Събиране на ходила и длани") и последното шесто правило (гръбно-коремни упражнения или упражнението за гръб и корем). Постоянно си внушавайте, че всяка клетка от вашия организъм се обновява, кръвта става чистa и свежа, здрава, жлезите с вътрешна секреция и отделните органи (особено болните) функционират отлично, всички процеси в организма протичат забележително и т.н. Формулирайте го в едно изречение и го повтаряйте, когато изпълнявате 6-то правило на Системата за здраве на Ниши, в транспортните средства, преди сън и много скоро ще усетите резултатите — всичко, което си внушавате, ще започне да се проявява. Благодарение на висшето развитие на духовната дарба, с която природата е надарила човека, внушението и въображението играят голяма роля за здравето и леченията. Лечение с въображение Въобразявайте си тези изменения в организма, които искате в действителност да придобиете. Мисленият образ да бъде отчетлив и ярък. Ако такъв образ се извиква с усилия на волята в определено време, той е силно застъпен в подсъзнанието. Тогава подсъзнанието може да даде команда на съответните органи и тъкани. Колкото по-ясен е образът, толкова по-скоро ще настъпи обновлението. А резултатите могат да бъдат поразителни. Когато бях малка, нараних крака си и започна заразяване. Червената линия на възпалението се покачваше нагоре и заплашваше слабините. Беше военно време, лекарства нямаше. Местният лекар като гледаше крака ми клатеше глава и казваше: "Ако стигне до коляното ще трябва да се ампутира." Бях на 10 години. Помислих си: "За нищо на света не ще допусна това." Всеки ден, събрала цялата си сила, гледах покачващата се червенина и й говорех: "Спускай се! Надолу! Веднага надолу!" И какво мислите? Червенината започна да се спуска и постепенно възпалението изчезна. Работата не бе в лекарствата. Лекарства нямаше. Тя беше в дейността на мозъка. Тогава станалото ми се стори чудо. Нали червенината ми се подчини. Оказва се, че това е естествената дейност на целебните сили на организма.
|
| |
| | |
| attraction | Дата: Неделя, 08.02.2009, 22:10 | Съобщение # 3 |
Admin
| Разбира се, могат да се желаят само реалните промени. Ако вие пожелаете да измените формата на носа си или да намалите ръста си, това няма да стане. Но при здравословен начин на живот, организмът е способен да се обновява, здравето да се подобрява, младостта и жизнените сили да се възвръщат. Затова ви съветвам, когато ще правите упражненията по Системата за здраве на Ниши (особено 5-то и 6-то) си повтаряйте, че ставате по-млад, по-здрав, че самочувствието ви се подобрява и сте способни да достигнете желаното. Резултатите ще се появят незабавно. Врачки, гадателки, шамани, предсказатели и тям подобни, се опитват да изземат дейността на нашето свръхсъзнание. Не им се предоверявайте, иначе можете да попаднете лесно в положението на голия крал от приказката на Андерсен и само ще загубите време. Имате всичко необходимо, за да работи мозъкът ви за вас, и то с много по-голяма продуктивност, отколкото който и да е, тъй като това е вашият мозък. Той е създаден лично за вас и е призван да работи за вашето благо. Лечение чрез гладуване Най-съзидателният процес в човешкия организъм е храносмилателният. Но в същото време той притежава и най-разрушителните фактори, предизвикващи запек, а значи и натрупване на фекални маси в организма. За ликвидирането им, за очистването на организма и преустройството му (повишаването на крайно понижената обмяна на веществата) най-ефективен способ е временното преустановяване на храносмилателния процес, с изключение на приемането на вода, или отказ от хранене в продължение на 10 и повече дни.
|
| |
| | |
| attraction | Дата: Неделя, 08.02.2009, 22:13 | Съобщение # 4 |
Admin
| Лечение с ябълков оцет Между натрия и калия се извършва постоянно "съревнование" за снабдяване на организма с течност. Когато превесът е на страната на натрия — течността напуска пределите на клетката, щом е на страната на калия — течността постъпва в клетките на тялото. Увеличаването употребата на натрий във вид на готварска сол стимулира загубата на калий. Това е недопустимо, тъй като калият е единственият минерален елемент, необходим за поддържане на нормалното състояние на нервната система. Затова всеки трябва да се научи да регулира в организма си баланса между натрий и калий. След ядене или заедно със зеленчуците е полезно да се вземат по 1-2 чаени лъжички мед, който представлява целият набор от микроелементи, необходими на организма. Сместа от 1 чаена лъжичка мед и 1 чаена лъжичка ябълков оцет стимулира обменните процеси. Ябълковият оцет съдържа влизащите в състава на ябълките микроелементи — калий, калций, магнезий, желязо и др. Американският лекар Д. Джарвис предлага ябълковият оцет да се употребява и като лечебно средство при различни заболявания — възпаление на горните дихателни пътища, нарушение на обменните процеси, хипертония. Ето няколко негови рецепти. Кожно язриване (импетиго). Намокря се пръстът с не-разреден оцет и се прокарва по пораженията на кожата 6 пъти на ден (от сутринта до вечерта). Импетигото изчезва за 2-4 дни. Лечението продължава 2 седмици. Кожни лишеи (трихофития). Неразреден ябълков оцет се нанася на поразените участъци на кожата 7 пъти в продължение на целия ден. Ябълковият оцет е прекрасно антисептично средство. Варикозни вени. Излива се от бутилката ябълков оцет и се разтрива областта на варикозното разширение на вените (през нощта и на сутринта) с цел тяхното свиване. Заедно с разтриването 2 пъти се изпиват по 2 чаени лъжички оцет, разредени с чаша вода. Рани от изгаряне. Обгорената повърхност на кожата се обработва с неразреден ябълков оцет. Премахва парещата болка и болезненото усещане. Нощно изпотяване. Може да се предотврати, като кожата се обтрива с ябълков оцет. Парене на кожата, причинено от ухапвания от насекоми, комари, москити. Приготвя се смес от равни части ябълков оцет и вода. Намазва се поразената повърхност и се оставя кожата да изсъхне. Сместа се прилага често. Болки в краката и куцане.Разбива се жълтък от яйце с 1 чаена лъжичка терпентин и 1 супена лъжица ябълков оцет. Сместа се втрива постепенно в кожата. Болката намалява. Затлъстяване. Човешкото тегло се определя по различни начини. Народната медицина предлага следното: обиколката на ръката в основата на китката, умножена по 2, да е равна на обиколката на долната част на шията. А последната, удвоена, да отговаря на размера на талията. Ако обиколката на талията ви е повече от гръдната или брадичката става двойна — това говори за нарушение на физиологичните и биохимични процеси на организма. В този случай народната медицина предлага да се използва ябълков оцет. Той се пие по 2 чаени лъжички в чаша вода по време на всяко ядене в продължение на 1 година. Улеснява изгарянето на мазнините в организма, като намалява и тяхното отлагане. При свръхтегло е необходимо да се изключат от всекидневното меню продукти, улесняващи отлагането на мазнини в организма. Слабост или хронична умора.Медът е най-доброто сънотворно, оказва успокояващо действие на организма. Той е въглехидрат, който не се нуждае от преработка и е готов за усвояване; 20 минути след приемането му, постъпва в кръвта. Смес от чашка мед и 3 чаени лъжички ябълков оцет може да държите в спалнята си в стъклен съд с капаче, като си взимате вечер по 2 чаени лъжички (след 30 минути здраво ще заспите). Ако е малко, още веднъж изпийте 2 чаени лъжички от сместа, а при събуждане през нощта — повторете. Много ниски резерви на организма.Целесъобразно е ръцете да се разтриват с разреден ябълков оцет: на половин чаша топла вода се добавя 1 чаена лъжичка ябълков оцет. От чашата се излива в дланта около 1 чаена лъжичка и с този разтвор се разтрива едната ръка и рамото, след това — другата ръка и рамото, после гърдите, коремът, гърбът, бедрото, коляното, стъпалото. При това трябва с две ръце добре да се втрива в кожата, до пълно всмукване на разтвора (става много бързо). Сапун. Откажете се от честата употреба на сапун — той алкализира кожата. Когато използвате киселина като миещо средство, кожата получава естествения продукт, съответстващ на нейните потребности: киселината стимулира притока на кръв към кожата. Бледността на кожата обикновено е признак на киселинно гладуване. Сапунът се използва за премахване на мръсотията, но трябва да се употребява колкото е възможно по-малко. След измиването следва да изплакнете кожата с разреден ябълков оцет, за да протече кисела реакция. Може да се взимат вани, като в тях се добавя оцет. В такава вана трябва да се поседи 15 минути, за да може кожата да попие подкиселената вода. След къпане се изплаквайте с разреден ябълков оцет, за да предизвикате протичането на кисела реакция на кожата. Появата на сърбеж свидетелства, че е алкална. Необходимо е да се прекрати използването на сапун. Хранене при слабост.Трябва да се избягва консумацията на определени продукти, особено варени. Човек, страдащ от хронична умора, е добре да се храни с даровете на морето (нужно е повишаване количеството на йод) — риба и морско зеле, а също и салати от сурови зеленчуци. Из "Сбогувайте се с болестите" Майя Гогулан, Анна Соловьова (здраве по системата на Ниши)
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Вторник, 24.02.2009, 17:19 | Съобщение # 5 |
Слънчице
| Вижте какво и кой, освен нас самите, съзнателно и дългогодишно ни пречи да сме здрави: Видео с д-р Атанас Гълъбов
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Сряда, 25.03.2009, 14:37 | Съобщение # 6 |
Слънчице
| Въпроси на Джеймс Маккюмиски, отправени към СЗО и Германското здравно министерство относно предоставяне на доказателства, че "изолираните вируси" (които се слагат във ваксините) наистина съществуват. Тук са извадки. За цялата кореспонденция между тях вижте тук 1. Кои публикации (не вторична литература, моля) съдържат доказателство за съществуването на предполагаемите вируси – причинители на заболявания (полиомиелит, хепатит А и В, грип, морбили, заушка, рубеола и т.н)? 2. Кои публикации показват, че вирус (ако въобще съществува) или бактерия могат да причинят определени заболявания? т.е. че човек заразен със съответния вирус се разболява. 3. Кои публикации доказват, че ваксините наистина предпазват хората от определени заболявания, без да им навреждат? 4. В Ирландия проверява ли се ваксинационното състояние на пациентите след диагностицирано вирусно или бактериално заболяване и ако да, води ли се статистика? С уважение, Джеймс Маккюмиски ОТГОВОР Уважаеми, Джеймс Маккюмиски, По 1. и 2. въпрос Ви препоръчвам Mandell Bennett and Dolin, Principles and Practices of infectious diseases (Принципи и практики на инфекциозните заболявания). Тук ще намерите изобилие от препратки към първични източници. 3. Препоръчвам Plotkin and Orenstein, Vaccines, 4th edition (Ваксините, четвърто издание). В този труд са описани доказателствата за ползите и страничните ефекти. 4. За съжаление, не можем обикновено да свържем ваксинационният статус с диагнозата „инфекциозно заболяване”. Това би изисквало да се използва уникален личен откривател при всички контакти със здравната система, както е направено в скандинавските страни. С уважение, Дарина О΄Фланаган От: Джеймс Маккюмиски До: А. О΄Мали, Дарина О΄Фланаган, Кърсти Маккензи Дата: 20.04.2006 Уважаема, д-р Дарина О΄Фланаган, Вие ми цитирахте заглавията на две книги, които се предполага, че съдържат първични източници за съществуването на морбили, паротит и рубеола вируси. Аз не съм Ви молил за подобни вторични източници. Вместо това поисках първични такива, които описват съществуването на тези вируси, но Вие отказвате. Съществуват два аргумента против ваксинирането: първият се основава на безопасността, а вторият на ефективността. Д-р Джерард Бухвалд в своята книга „Ваксинациите – бизнес, основан на страха” (Vaccinations - A business based on fear) ясно показва опасността от ваксинации от гледна точка на някои нови заболявания като Синдрома на внезапна детска смърт, Синдрома на треперещото бебе, Аутизъм, Разстройство с дефицит на вниманието и др. Само от гледна точка на безопасността, ваксините трябва да се забранят. Д-р Бухвалд и Томас Маккеон (медицински историк) успешно са доказали, че ваксинациите нямат ефект върху разпространението на така наречените заразни болести. Те убедително доказват, че честотата на тези болести спада поне сто години преди въвеждането на ваксините и този дългосрочен спад е продължил и след въвеждането им. Индустрията с ваксини, включително и Вашата организация, сте си приписали заслугите за този естествен спад. Единственото обяснение за истинската причина за този спад при така наречените заразни болести, е предложеното от Томас Маккеон в неговата книга „Ролята на медицината”; там той казва: „Обяснението се състои в глада – постоянен, реален глад, който е направил децата възприемчиви, податливи към тези заболявания и е причинил тяхната смърт, т.е. децата вече са били отслабени чрез глада, когато са се разболели от така наречените заразни болести. Така че, гладуването и недохранването всъщност убиват децата, а не заразните болести. Д-р Ланка убедително е показал, че Теорията за бацилите, обявена от Пастьор и Кох е пълна морална и научна измама. Това е така, защото тези така наречени вирусни причинители на заболявания всъщност не съществуват! Тези вируси никога не са били изолирани и фотографирани, както и биохимично охарактеризирани, според установените научни критерии. Д-р Ланка ясно е показал как се прави това в трите източника, които посочих по-рано, като е изолирал вирус от морската вода. Няма основание за ваксиниране, защото тези вируси просто не съществуват. Няма вирус срещу който да се ваксинира! В следвоенна Германия по-голямата част от възрастното население оправдава себе си, като заявява, че „не са знаели” за геноцида на нацистите. Вие нямате такова извинение в лицето на мълчаливия холокост над децата чрез ваксиниране и най-вече в Третия свят, където децата вече страдат от недохранване. Вие знаете (или поне имате възможност да установите Истината), но сте избрали да не правите нищо. Засрамете се! Искрено ваш, Джеймс Маккюмиски От: Джеймс Маккюмиски Изпратено: 25.04.2006 До: Кърсти Маккензи, А. О΄Мали, Дарина О΄Фланаган Относно: Доказателство за морбили, паротит и рубеола вируси – д-р О΄Фланаган Уважаема д-р Дарина О΄Фланаган! След внимателното разглеждане на двете книги, които Вие ми посочихте като вторични източници, организацията Klein-Klein-Aktion не успя да открие никакъв първичен източник за съществуването на морбили, паротит и рубеола вируси. Бихте ли ми казали, ако обичате, на коя страница и кой първичен източник определяте като доказателство за съществуването на морбили, паротит и рубеола вирусите! С уважение, Джеймс Маккюмиски Оригинална страница
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Сряда, 08.04.2009, 11:42 | Съобщение # 7 |
Слънчице
| Дори да излекуваш болестта на другия, не можеш да спасиш съдбата му Много хора често се обръщат с въпроси, свързани с проблеми в семейството, работата, отношенията с хората. Как да се справят с неразбиращите ги родители, с колегите, с буйните, непослушни деца... Случва се човек да се оплаква от възрастната си майка, която постоянно "се намесвала в личния живот" и "командвала", или пък от "лоши" съпрузи и партньори, от глезени или изнервени деца. Отчаяни от проблемите си, хората отиват да търсят помощ отвън - от някой приятел, лекар, светец или дори от съдия. Свикнали са да се осланят на другите, без да се замислят обективно за причините, които пораждат тези проблеми. Реално погледнато, отношенията между хората са толкова сложни и фини, че дори и най-добрият съдия и лекар не може да ги разреши напълно. Всъщност не някой друг, а самите хора трябва да съумеят да се справят с проблемите си. "Дори да излекуваш болестта на другия, не можеш да спасиш съдбата му", казват древните мъдреци. Лекарят може да помогне на болния да се възстанови от болестта в момента, но не може съществено да промени съдбата му. Въпреки, че един лекар, мъдър учител или добър приятел може да дадат тласък към промяна на съдбата и живота, човек сам трябва активно да се заеме със себе си. Колкото и да му се говори, колкото и книги да изчете, ако той практически не се занимава със своето здраве и развитие, той няма да постигне истински напредък и не ще може да подобри живота си. Затова тайната на здравето и хармоничното развитие се състои в цялостно мислене, обективно отношение и спазване на природните принципи и чрез активно практикуване на методи за поддържане на здраве и набиране на положителна енергия, които ще разширят мисленето му и ще стимулират духовното му усъвършенствуване. Причината за влошените връзки с другите се крие най-вече в недостатъчното разбиране на естествения порядък в отношенията между хората и липсата на познания за природните закони. За съжаление, много хора са свикнали да разглеждат нещата от своя си ъгъл и от собствените си интереси и предпочитания. Не винаги обаче те отговарят на обективните принципи в природата. Връзките в семейството, между приятелите, в работата и обществото се подчиняват на естествен порядък, при който всеки заема своето място. Младите трябва да уважават по-възрастните, а те от своя страна да се грижат за здравословното развитие на по-младите. Когато всички взаимно си помагат и мислят не само за собствените си нужди, но и за тези и на останалите хора, животът ще върви много по-леко. Достатъчно е да се погледне на нещата цялостно и да се обхване въпроса от всичките му страни, и ще се намери правилния подход за разрешаването на въпросите. Когато имат цялостно мислене, хората ще разберат от къде идва проблема в отношенията - дали е плод на неправилно възпитание, на принципни различия в мисленето, или е просто поради субективност и лични, егоцентрични интереси. От друга страна, като знае колко лесно може да пилее жизнената си енергия при силни емоции и дисхармонични отношения с околния свят, човек съответно ще се стреми към по-широк поглед към нещата и по-уравновесено и спокойно отношение с другите. д-р Ван Циенцюн
|
| |
| | |
| attraction | Дата: Сряда, 06.05.2009, 15:03 | Съобщение # 8 |
Admin
| Из "Световната конспирация срещу здравето" д-р Атанас Гълъбов Глава 6. Ваксинациите като средство за тайно, насилствено намаляване на населението на Земята От няколко десетилетия се разработват ваксини срещу забременяване под егидата на СЗО и има данни, че те са използвани в някои страни като опитно средство за тайно регулиране на населението на Земята. В началото на 90-те години СЗО ръководи масова ваксинационна програма срещу тетанус в различни страни, между които Никарагуа, Мексико и Филипините. През октомври 1994 г. организацията "Хюман лайф интернешънъл" (ХЛИ) получава доклад от своя мексикански клон за протичащите в тази страна имунизации. Тъй като имунизационните протоколи не изглеждали съвсем редовни, организацията се сдобила с няколко проби от ваксината и я дала за изследване. В някои от тях било установено наличието на човешки хорионгонадотропин (ХГТ) естествено произвеждан от човешкото тяло хормон, необходим за протичане на нормална бременност. ХГТ предизвиква освобождаването на други хормони, които подготвят лигавицата на матката за имплантиране на вече оплодената яйцеклетка. Рязкото повишаване на ХГТ след зачатието го прави отличен диагностичен способ за определяне със сигурност на настъпила бременност. Чрез въвеждането на този хормон в женското тяло съчетан с носител тетаничен анатоксин, целта е да се заблуди организма и да започне да образува антитела не само срещу бацила на тетануса, но и срещу самия ХГТ! При една започваща бременност тези антитела ще атакуват нормално образувания от тялото на жената ХГТ, и ако те са в достатъчно голямо количество, ще предизвикат нейното прекъсване! ХГТ веднага направила тази информация достояние на членовете на своя световен съвет и на всички свои филиали в повече от 60 страни. Скоро започнали да пристигат доклади и от Филипините, където са били ваксинирани 3 400 000 жени, както и от Никарагуа. Ето фактите, които са известни: - На ваксинация са били подложени само жените между 15 и 45 г. (в Никарагуа между 12 и 49 г). Но веднага можем да се запитаме: Поради каква причина се е сметнало, че те са изложени на риск от заразяване с тетанус повече отколкото мъжете и децата? - Имунизационният протокол изисквал да се направят общо 5 ваксини, като първите 3 в разстояние на 3 месеца. Но защо е нужно това, след като се приема, че дори само еднократна ваксинация осигурява 10-годишна защита? - Във ваксините нормално не може да има ХГТ и няма начин той да бъде там по естествен път. - СЗО повече от 20 години участва активно в разработката точно на подобен тип ваксина срещу забременяване, в която има човешки ХГТ, прикрепен към носител тетаничен анатоксин (същите ваксини, които са открити в посочените по-горе страни)! И тук отново възникват някои въпроси: СЗО здравна организация ли е в действителност, чии интереси обслужва и какво всъщност се крие зад това име? СЗО и филипинското Министерство на здравеопазването се опитват да омаловажат разкритията и да представят нещата като случайност. Но изследвания, проведени с 30 произволно избрани вече ваксинирани жени, показали, че 26 от тях имат в организма си много високи нива на антитела срещу ХГТ, което е възможно само ако в прилаганите ваксини е имало значително количество от хормона. И няма никакъв друг начин в телата на тези филипинки да се появят антитела срещу ХГТ, ако той не е бил предварително вкаран в тях! Но това не е всичко. Оказва се, че никоя от трите типа използвани ваксини не са били лицензирани или регистрирани във филипинското Бюро по храните и лекарствата! Директорът му пояснил, че тези компании не подлежат на регистрация и след като ваксините са били одобрени от СЗО, можело да се предполага, че идват от "надеждни производители". По-късно сведения за използвана подобна ваксина пристигат и от Африка. Свързани със СЗО във връзка с работата над ваксината срещу забременяване са Фонда на ООН за населението, Програмата на ООН за развитие, Световната банка, Съвета по населението, Фондация "Рокфелер", Всеиндийският институт по медицински науки, редица университети, например в Усала, Финландия и в щата Охайо, САЩ, както и някои организации, спонсорирани с обществени средства. Националният институт по здравето на децата и човешкото развитие (какви гръмки имена!) е бил доставчикът на човешкия ХГТ за някои от опитите с ваксината. СЗО започва "специалната си програма" по въпроса за човешкото възпроизводство и демографския контрол през 1972 г. и до 1993 г. вече е усвоило над 300 млн. долара за научноизследователска работа по този въпрос, като само за контрацептивни ваксини официално обявената сума е около 11 млн. USD. Именно тази програма е водещата в разработката на ваксината, за която стана вече въпрос. Освен споменатите фондации, организации и институти пари за програмата са отпускани от Швеция, Великобритания, Норвегия, Дания, Германия, САЩ, Фондация "Форд" и Международният център за научноизследователска работа и развитие. При обикновените ваксини целта е да се предизвика образуването на антитела срещу чужди за организма агенти - най-често вируси. Но контрацептивните ваксини използват имунната система, за да предизвикат образуването на антитела срещу определени хормони или други вещества, нормално съществуващи в човешкото тяло и участващи в процеса на възпроизвеждане. За да се излъже организмът и за да почне да образува антитела, съответният хормон трябва да се вкара в него прикрепен към друга чужда субстанция, какъвто е например тетаничният анатоксин. Понастоящем има поне 6 такива ваксини в процес на разработва. Чрез определен тип ваксина например се цели да се потисне образуването на гонадотропин-освобождаващия хормон в диенцефалона (хипоталамуса). Но тъй като приложението й води до промяна във функцията на цялата ендокринна система, и жените, и мъжете, на които е направена трябва да приемат синтетични стероидни хормони, за да се тушират страничните ефекти, които се изявяват. При жените изкуствено се провокира състояние наподобяващо менопауза! По принцип по-голяма част от изследванията са насочени към ваксини, предназначени за жени, защото менструалният цикъл се смята за по-лесна цел за повлияване. Най-използвана досега е анти-ХГТ ваксината. За да се удължи нейното действие, бета-ХГТ гени са прехвърлени на вирус от едра шарка, който може да се репродуцира в организма! (Злите черномагъосници от миналото само могат да мечтаят за изобретателността на съвременните им колеги.) Първата много голяма опасност, която конрацептивните ваксини крият, е създаването на условия за развитие на автоимунни заболявания. От средата на нашия век насам броят им по целия свят се увеличава непрекъснато и около две трети от заболелите в Европа и САЩ са жени. Вторият рисков момент е кръстосаната реактивност, която може да се получи в резултат на ваксинацията. Тъй като структурата например на ХГТ има общи елементи с други хормони, то създадените антитела могат да се насочат и към тях. Такива явления вече са наблюдавани. Трето: има голяма опасност от развитие на непредеказуеми странични ефекти. Едно експериментално изследване в клиника в Швеция през юни 1994 г. е било преустановено, защото при първите 7 доброволци са се появили неочаквани реакции. Четвърто: съществува възможността ваксината да се назначава без знанието на жената (така, както в описания случай). Пето: не са правени никакви изследвания, отчитащи риска за децата, които евентуално биха се родили от тези майки, които все пак забременеят.
|
| |
| | |
| attraction | Дата: Сряда, 06.05.2009, 15:04 | Съобщение # 9 |
Admin
| Ето какво пише д-р Г. Ланкто: "Ваксинациите са средство за намаляване на населението на Земята. Драстично - в страните от третия свят. Хронично - в индустриализираните държави. Във връзка с това Робърт Макнамара, бивш президент на Световната банка, бивш държавен секретар на САЩ, под чиято заповед са провеждани масивни бомбардировки над Виетнам, заявява следното според една френска публикация: “Трябва да се вземат драконовски мерки за демографска редукция срещу волята на населението. Намаляването на раждаемостта се оказва невъзможно или недостатъчно. Тогава значи трябва да се увеличи смъртността. Как? Чрез естествени методи. Глад и болести. ... ...ваксините се използват като биологическо оръжие... да разпространяват болести и... улесняват целенасочения геноцид. Те позволяват да се избиват хора от определена раса, определена група или страна... В името на здравето и благополучието, разбира се. Вземете Африка например. Свидетели сме на почти пълното изчезване на някои общности... При едно слушане във връзка с дейността на ЦРУ д-р Готлиб, специалист по ракови заболявания, признава че през 1960 г. е разпръснал огромно количество вируси в река Конго (Заир), за да я замърси и да зарази всички хора, които ползват реката като водоизточник. И същият този д-р Готлиб е бил избран да оглави Националния институт по рака!... Преди няколко години Ройтерс съобщи: “Болест, подобна на СПИН, изби 60 000 души в южната част на Судан... Семейства, цели селища изчезнаха...” Ваксинациите служат като средство за експериментиране, да се пробват нови продукти на големи части от населението. Под маската на грижа за здравето и благополучието на населението хората се ваксинират срещу псевдоепидемии с продукти, които някой иска да изучава..." Д-р Ланкто дава за пример една голяма имунизационна кампания срещу хепатит В в провинция Квебек в Канада през 1994 г. на деца и възрастни от 1 до 20 г. (Предишните 2 години в същата област са били провеждани масови имунизационни и ре-мунизационни кампании срещу менингит.) За слагането на ваксините са били специално обучавани определени медицински сестри. Не е имало епидемия, нито рискове от такава, но натискът да се имунизират хората е бил огромен и според нейните думи дори "училищата били превърнати в клиники". Имената на всички ваксинирани деца са били вкарани в компютър. Тези, които са отказали, са били сочени и третирани едва ли не като отхвърлени от обществото. А сестрите дори са преследвали родителите в къщи, настоявайки да имунизират децата си. Според д-р Ланкто този огромен натиск е бил поради факта, че провинцията се населява от много местни хора с индианска кръв, които отстояват своята културна идентичност и независимост. А провинция Квебек е изключително богата на водни запаси. Както пише канадската лекарка: "Водата днес е злато. Някой може ли да се сети за по-подходящо биологично оръжие, чрез което да премахне пречките към овладяването на тези водни източници?" През февруари 2000 г. FDA дава път на нова ваксина срещу пневмококова пневмония, а щатското правителство обмисля да я приложи за имунизация на децата между 2 и 5 г. на тъмнокожите и на туземните индианци, т.е. да ги използва като опитни зайчета. Според експерти напълно е възможно поне 1% от децата, които ще получат ваксината, да разбият инсулино-зависим диабет или друго автоимунно заболяване. Тази ваксина всъщност е конюгирана и е комбинация от 7 различни ваксини, всяка от различен щам на бактерията. Ваксината е подобна по структура на вече прилаганата ваксина за хемофилус инфлуенце, свързвана със значително нарастване на инсулинозависимия тип диабет сред децата. Според д-р Барт Класен новата 7-валентна ваксина може да бъде 7 пъти по-токсична от тази срещу хемофилус инфлуенце. Той заявява: "Планът на правителството да насочи имунизациите към чернокожите и местните индианци е най-вероятно да има ефекта на целенасочен расов геноцид..." Освен че чрез ваксините може да се промени генетичният материал на ваксинираните, масовите имунизации дават и възможност да се събира богата информация за имунната реакция и степента на съпротивляемост на определени народности или раси към определени вируси, което е много важно от военна гледна точка. Отново ще си позволя да цитирам д-Р Ланкто: "В името на защитата на нашите страни ние произвеждаме най-смъртоносното оръжие... Биологичното оръжие е гигантски бизнес, основно финансиран с нашите пари. Той е също така финансиран, и то без нашето знание, с нашия живот. Този на нашите деца и милионите невинни, които са пожертвани. Именно ние, които живеем в Западния свят, сме отговорни за всички болести и действия на геноцид по целия свят. Чрез нашето приемане и одобряване на ваксинациите и у нас, и в чужбина..." Ето и мнението на Международната група за най-съвременни изследвания, в която влизат учени и лекари от различни страни: "Какво се случва през последните 50 години? Обмислено и съзнателно вкарване на биологични токсини в човешкото тяло, които увреждат здравето, репродуктивните способности, интелигентността и социалното поведение. Като резултат се проявяват социални заболявания, включващи проблеми с обучението и усвояването на знания, престъпност и други инволюционни феномени, които позволяват на определени социални групи да контролират съзнанието на населението чрез поддържане на конфликти, като по този начин пречат на планетарната еволюция и същевременно жънат огромни печалби от биологичната и неврофизиологичната дегенерация на обществото." Край на 6 глава.
|
| |
| | |
| attraction | Дата: Сряда, 06.05.2009, 23:51 | Съобщение # 10 |
Admin
| Измамата за холестерола Д-р Батманжелидж: “Ние в медицинската професия, абсолютно не осъзнавайки жизнената роля на холестерола за тялото, бяхме подведени да мислим, че това е субстанция която причинява болест на артериите, сърцето и мозъка. Фармацевтичната индустрия капитализира на израза “лош холестерол” и произведоха токсично за тялото лекарство което намалява много малко нивото на холестерола, но разрушава черните дробове на хиляди хора, някои от които умират като резултат на това лечение. Учудващо е, че никой от често цитираните и много популярни в медиите доктори не обясни факта, че пробите за холестерол се взимат от венозна кръв, а е добре известно, че няма един случай в света където пациента да е получил запушване на вените заради холестерола. Венозната кръв се движи много по-бавно от артериалната и това предполага по голямо натрупване на холестерол, което предопределя предполагаемия “лош холестерол”. Това е наша грешка на хората в медицината, но беше използвано от фармацевтичната индустрия и създаде продължаваща и досега измама срещу обществото. В действителност така наречения “лош холестерол” е далеч по-полезен за тялото, отколкото се признава. Причината да се повиши е несъзнателна хронична дехидрация (обезводняване) на тялото и недостатъчното образуване на урина. Дехидрацията образува концентрирана киселинна кръв, която става още по дехидрирана, докато премине през дробовете и стигне до сърцето поради изпаряването на водата в дробовете по време на дишане. Мембраните на кръвните телца и на артериите отиващи в мозъка са подложени на голям стържещ натиск от по-гъстата киселинна кръв. Това предизвиква прежулване и сълзене на повърхността на артериите, и те могат да се обелят и парчетата да предизвикат емболия в мозъка, бъбреците и други органи. За да предпази стените на артериите от белене, така нареченият “лош холестерол”, който е с ниска плътност, се образува и наслагва по стените, предпазвайки ожулванията и тъканта отдолу. Действа като водоустойчива превръзка, докато наранените тъкани оздравеят. И така – жизненоважната – животоспасяваща роля на холестерола с ниска плътност доказва, че това вещество има най-голяма роля в спасяването на живота на тези, които не си хидратират телата достатъчно, за да може тяхната кръв да минава през кръвните артерии и вени, без да причинява вреда. Холестерола е елемент, от който са направени повечето ни хормони. Витамин Д се създава в тялото от холестерола. Холестерола също изолира мембраните на нашите нервни клетки. Няма такова нещо като “лош холестерол”. Ако всички основни съставки са налице за неговите нормални функции, човешкото тяло не произвежда неща които са лоши за оцеляването му. Досега ние не знаехме, че водата и то в достатъчно количество е жизнено важна съставка за тялото. Самата вода – не напитките с кофеин, които причиняват още по-голямо обезводняване, е най-доброто лекарство за намаляване на холестерола. По-добро от най-добрите лекарства и химикали на пазара. Водата е абсолютно безопасна, не наранява тялото както някои лекарства които се използват. Източник "Тялото жадува за вода" е издадена на български език.
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Неделя, 10.05.2009, 20:15 | Съобщение # 11 |
Слънчице
| Как да излекуваме кариесите си Вижте клипчето от три части. Има субтитри на български. Накратко идеята е тази: "Калпавата храна, създава калпави зъби. Причината не е разни бактерии, а липса на съставки в храната ни. Зъболекарят третира симптомите на разваляне на зъбите и игнорира причината на заболяването им. Във филма става дума за лекуване, не за отстраняване на симтомите. Официалното разбиране е, че кариесът възниква, когато храни съдържащи въглехидрати / захар и скорбяла / като млякото, сладки напитки, стафиди, шоколад, остават често по зъбите. Бактерията, която живее в устата, се храни с тези остатъци и в резултат на това произвежда киселина. С времето тази киселина разрушава емайла на зъбите, след което те почват да се развалят. Но на страницата на сдружението на захаропроизводителите можем да научим за едно от важните качества на бялата захар: " захарта възпрепятства способността на микроорганизмите да привличат вода...". Това означава, че, ако сложиш захар на зъбите си, бактерията не може да се храни с тази захар, защото ще бъде неутрализирана от захарта. Всъщност бялата захар и бялото брашно са създадени от индустрията, за да възпрепятстват бактериите, защото те не искат тези храни да се развалят. Как тогава тази храна започва да гние в устата ни? Друго, което се казва, че кариесът е инфекциозно заболяване. Но ако това е така, защо тялото ни не изработва антитела, защо тялото ни не се лекува от него? Когато имаме кариес, в устата ни се намират голямо количество бактерии, наречени лактобацилус асидофилус. Но това са бактерии, които живеят в червата ни. Ние се нуждаем от тях, за да сме здрави. Странното е, че, за да ни предпазят от кариес, никой не казва не яж лактобацилус, не яж кисело мляко и ферментирали храни. Изглежда странно как тези бактерии, които живеят в тялото ни, ще предизвикат кариеси. Д-р Уестън Прайс е обиколил целия свят, изследвайки хора с рационално хранене. И открил, че понякога те имат 100% имунитет срещу зъбни заболявания. Много примитивни нации са консумирали големи количества храни със скорбяла, без да полагат някаква грижа за почистване на зъбите. И въпреки това те нямат кариес. Много е важно да предпазим зъбите от кариес и единственият начин е чрез правилното хранене. Лекуването на кариес при зъболекар е погрешно. Много от зъболекарите препоръчват флуорид. Той е отровен и не бих искал да използвате вода, таблетки за зъби или паста за зъби с него. Много изследвания върху хора в градове, където се слага флуор в питейната вида, показват, че той с времето не увеличава имунитета срещу заболявания на зъбите, а точно обратното. И така: днешното зъболечение спира временно развалянето на зъба, но не го лекува. Флуоридът е отровен и не решава проблемът с кариеса. Развалянето се получава, когато се отдалечим от фундаменталните закони на Природата." Част първа Част втора Част трета
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Вторник, 19.05.2009, 11:56 | Съобщение # 12 |
Слънчице
| Заклинание пази от болести Думите любов и благодарност са божествена ваксина, доказа японски учен в София Д-р Масару Емото раздаде автографи в зала 1 на НДКВ основата на всяка болест се крие фактът, че тялото ни не вибрира правилно. Образно казано, то е настроено от Бог и щом тоновете му станат фалшиви, здравето ни се влошава, казва световноизвестният учен и мистик д-р Масару Емото. Затова колкото и да е замърсено едно тяло с вируси, то може много лесно да се излекува, но не с лекарства, а с вибрационно въздействие. "В нашите тела има десетки милиарда клетки, които вибрират. Болестите пък са отклонение от нормалното им трептене. Мигрената, например, измерена с най-съвременната апаратура, има точно определена вибрационна вълна. И неслучайно аспиринът я лекува. Оказа се, че той има същото трептене като на главоболието, но огледално. Наложени едно върху друго, те се неутрализират. Т.е. образно казано, вълните на главоболието биват изтрити от вълните на аспирина", разкрива Масару Емото. Той твърди, че неговият екип е напипал тоналността на най-страшните болести и може да ги лекува. Документираните опити с над 10 хиляди пациенти показват, че пускането на огледален звук в тялото на жените може да излекува (изтрие) напълно рака на гърдата. Японецът обяснява, че резонансът спира развитието на болестта, а след това със стимулиране на имунната система тялото само се справя. "И защо според вас още не се въвежда методът на резонанса? Защото големите фармацевтични компании ще загубят милиарди долари и евро", отговаря риторично д-р Емото. Гуруто в алтернативната медицина заяви в София, че е разгадал механизма на болестите и може да го обърне в процес на оздравяване. Според неговата теория всяка болест се развива отвътре навън. В основата й стои негативното ни мислене. Това е лоша енергия, която започва да вади от строя първо частиците на микро (нано) ниво, разбалансирайки тяхната вибрация. "За да се прояви една болест, то тя е съществувала латентно на нанониво между 5 и 10 години. Нейното начало обикновено е една лоша мисъл. Ако например имаме емоционален дисбаланс, то след една година той ще се прояви на атомно ниво. След още 12 месеца негативните мисли ще поразят молекулите ни. Някъде след третата година ще се засегнат клетките. Едва тогава болестта ще се прояви на ниво органи и официалната медицина ще го регистрира. И отиваме на лекар. Той ни предписва някакви много модерни хапчета и много "умело" се справя със ситуацията. Но временно, защото той може да ни излекува само до клетките. До молекулите, атомите и наночастиците въобще не стига, а причината е там. Затова, когато действието на химията свърши, се получава рецидив. Тогава лекарите казват, че медикаментът е бил слаб или диагнозата грешна, и ни предписват по-силни илачи", описва грешките на колегите си д-р Емото. "Mного малко са прогледналите за това, че трябва да настроят вибрациите на ниво елементарни частици, атоми и молекули и тялото ще оздравее само", съжали роденият в Йокохама изследовател. На въпроса защо лекарствата все по-малко ни помагат експериментаторът отговори: "Първо, стават все по-силни и потискат имунната ни система. Вторaта причина медикаментите да нямат ефект е, че не могат да въздействат на проблемите, които са на ниво наночастици. До тях стигат само импулсите на човешкото съзнание, музиката и молекулите на водата. Според наблюденията на специалистите обаче напоследък вирусите стават все по-малки и също са започнали да преодоляват нанобариерата. На това се дължи бумът на епидемии по цялата земя", отбеляза най-каненият лектор в света. Любомир Старидолски Източник
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Четвъртък, 20.08.2009, 17:59 | Съобщение # 13 |
Слънчице
| Историята на д-р Райф и лечението на болести
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Четвъртък, 24.09.2009, 18:47 | Съобщение # 14 |
Слънчице
| Отдавна знаем за тази книжка - още преди да я преведат на български (даже имахме идея за това), но тъй като е особена за четене на руски, едва сега ви даваме нещо от нея. Кислородната вода - страж на здравето Иван Павлович Неумивакин - доктор на медицинските науки, професор, Действителен член на Международните академии по информатизация и енергоинформатизационни науки на Руската академия по естествени и медицинскотехнически науки, заслужил изобретател на Русия, лауреат на държавна премия, член на президиума на Общоруската медици нека асоциация на специалистите потрадиционна народна медицина и лечители, водещ народен лечител на Русия, удостоен с висши награди в тази област-„Кехлибарена звезда на магистъра", както и много други отличия. От 1959 г. в продължение на 30 години Неумивакин се занимава с космическа медицина: разработка на методи и средства за медицинска помощ на космонавтите при полети с различна продължителност. Същността на дишането се съдържа в съединяването на органичните въглерод и водород с кислорода от въздуха. В химическо отношение този процес е еднакъв както за животните, така и за растенията, при това растенията отделят кислород 20 пъти повече, отколкото поглъщат. Затова в атмосферата се поддържа необходимото за човека количество кислород. И всички тия реакции се случват в следния ред: молекулярен кислород - озон - кислородна вода - атомарен кислород с отделяне на енергия за поддържане на температурата на тялото 36,6°С и за създаване на биополевата обвивка - аурата (служеща също така за енергетично подхранване на организма от околната среда), и за процеса на деление на новите клетки и унищожаването на старите. Образно казано, всяка клетка - това е своего рода атомен реактор, даващ енергия на клетъчните процеси и на живота на целия организъм. Не е ли в това загадката на гения Курчатов, че той е прекопирал процеса, протичащ в организма, за създаване на атомния реактор, където е предвидил използването във вид на ядра на въглерода. Понижаването на концентрацията на въглерода в организма извиква мутации на клетките и предизвиква неуправляемия им растеж, който може да се спре само за сметка на възстановяването на равновесния процес между образуванието кислород-въглерод. Ето защо е толкова важно нормалното съотношение на въглеродния диоксид и кислорода. Та нали нарушението му води като правило до патологичните изменения в работата на клетките. Разбирането на същността на тези процеси е базово за използването на кислородната вода при лекуването на различните заболявания. Вкарвайки в организма липсващата кислородна вода, ние въвеждаме допълнително „гориво", стимулиращо атомарните процеси, течащи в клетката, подтиквайки ги към започване на работа и към защита от различни увреждащи фактори. В Природата има много източници за образуване на атомарен кислород. Човек се чувства добре в гората, около бучащия водопад, под полилея на Чижевски, в кислородните вани, под ултравиолетовото облъчване - за сметка на прякото образуване на атомарен кислород от озона. При нарушаване на този механизъм, т.е. при недостиг на кислород, за което бе говорено нееднократно, възникват различни болести, дори се стига до гибел на организма. Ето тогава за възстановяване на баланса на кислорода, за стимулиране на окислителните процеси и активизиране на собствения атомарен кислород, е необходимо да се използва кислородна вода.
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Четвъртък, 24.09.2009, 18:48 | Съобщение # 15 |
Слънчице
| Доказано е, че кислородната вода участва във всички биоорганични процеси на обмяната на веществата: на белтъци, мазнини, въглехидрати, минерални соли, а също при образуване на витамините, в работата на всички ферментни, хормонални системи, при изработването на топлина в организма. Тя подпомага прехода на захарта от плазмата на кръвта в клетките без помощта на инсулина. Обаче освен насищането на организма с атомарен кислород, кислородната вода играе и друга, възможно по-важна, роля: окислява токсичните вещества. Това свойство доктор Фар е нарекъл „окислителна детоксикация". По-точно, окислявайки мазнините, отлагащи се по стените на съдовете, тя не само предотвратява, но и отстранява явленията на атеросклерозата. Окислителните свойства на кислородната вода са много силни. Ако налеем 10-15 мл Н2О2 в 1 л вода, то количеството микроби в нея ще се намалят 1000 пъти! При това загиват даже такива патогенни микроби, като възбудителите на холера и коремен тиф, спорите на сибирската язва, много устойчиви във външна среда. Способността на кислородната вода (при вътрешно венозно вливане) успешно да се бори с бактериални, гъбични, паразитни и вирусни инфекции, а също така да стимулира работата на имунната система и да препятства растежа на тумори,е установена чрез голямо количество лабораторни и клинични изследвания (У. Дъглас, 1998). След вътрешновенозно вливане на Н2О2 в организма, клетките-убийци, Т-лимфоцитите, отговарящи за натовареността в работата на имунната система, придобиват по-висока активност. Съчетаването пък на използване на кислородна вода с ултразвуково облъчване на кръвта оказва още по-изразен терапевтичен ефект, особено при случаите на заболявания, свързани с такива имунодефицитни състояния, като вирусен хепатит, хронични заболявания, безплодие, така наречения СПИН, бронхиална астма и т.н. Източник
|
| |
| |
|