Гледна точка - Страница 18 - Форум
Път към себе си
[ НОВОРЕГИСТРИРАНИТЕ ДА ЧЕТАТ ПЪРВО ТУК · Нови съобщения · Участници · Правила на форума · Търсене · RSS ]
Страница 18 из 18«12161718
Форум » Път към себе си, саморазвитие, духовен ръст :) » Психология на човека » Гледна точка
Гледна точка
dipeboДата: Петък, 28.08.2015, 06:42 | Съобщение # 256
Звездичка
Група: Потребители
Съобщения: 1142
Статус: Офлайн
От кал, ама Пешо ... smile
 
EllyДата: Сряда, 02.09.2015, 20:01 | Съобщение # 257
Слънчице
Група: Администратори
Съобщения: 6625
Статус: Офлайн
Чудничко обяснение smile

 
chloeДата: Петък, 11.09.2015, 15:21 | Съобщение # 258
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 4900
Статус: Офлайн
«Сыночек, сейчас, спустя столько лет, когда я осознаю, как ранили тебя мои слова, какую боль приносили тебе мои крики и срывы, как закрывали, закупоривали эти раны твою душу, меня охватывает ледяная дрожь.
Иногда от бессилия, напряжения, неудовлетворенности, потерянности в жизни, просто не знания, что со всем этим делать, у меня не хватало сил услышать и поддержать тебя в сложные для тебя моменты, и вместо этого во мне просыпалось что-то звериное, дикое, что могло кричать на тебя и даже иногда прикладывать руку... на ангела, с чистыми глазами. Я вспоминаю, как я могла обронить обидные слова в твой адрес, хлопнуть дверью, поставить в угол, наказать за какую-то мелкую провинность. Как я могла не слышать, не чувствовать себя и тем более и тебя, извергая эти страшные крики и движения и бесконечно пугая тебя этим.
Сыночек, сейчас, спустя столько лет, я не могу уснуть ночью, вспоминая эти моменты и осознавая, каким ужасом, каким взрывом твоей микровселенной для тебя это было, когда самый близкий тебе человек, опора, защита, тыл, твой персональный Бог на первое время на земле разворачивался к тебе львиной мордой, извергающей дикие звуки.
Если бы тогда я только могла чувствовать и видеть, как вздрагиваешь ты от одного моего резкого движения или тона, как все сжимается у тебя внутри в малюсенький комочек, как ты не в силах сдержать слез, как дрожит твоя губка… а позже ты не перестаешь вынимать руки из карманов, теребишь волосы, щелкаешь ручкой, отводишь глаза или моргаешь слишком часто, качаешься на стуле, закрываешься в комнате, когда я прихожу с работы…
Если бы только я понимала, что желая видеть тебя реализованным и успешным, заставляя тебя усиленно учиться, отчитываться о домашнем задании и выученных уроках и правилах, я увеличивала эту дистанцию между нами. Между мной и тобой. Между тобой и твоим доверием миру и соединённостью с ним.
Если бы только я всё это знала, чувствовала и понимала, тебе бы не приходилось так часто болеть, отсиживаться дома из-за непринятия сверстниками, пересиливать сложные душевные состояния, сказавшиеся на памяти и нервной системе, с гигантским напряжением вытягивающие хотя бы на троечку.
Если бы я осознавала всё это, когда тебе было 2, 5, 10, 13…
Сейчас, когда я вижу тебя взрослым мужчиной, который сомневается в себе, робеет перед начальником, работает на нелюбимой работе, потому что не знает, что хочет, предпочитает отсидеться, чем действовать, считает себя неудачником и лентяем, который ничего не хочет от жизни и живёт по накатанной, как большинство людей, расслабляется только после стакана алкоголя… у меня холодеет внутри от каждого допущенного мною крика на тебя и каждое обидное слово в твой адрес.
Сынок, под всеми этими слоями есть любовь… Безусловная, чистая, естественная… Такая, которая течёт от родителя к ребёнку по задумке природы независимо от оценок в школе, поведения и количества часов, проведенных или не проведенных вместе.
И только теперь я знаю, что ты пришёл ко мне, чтобы пусть даже так поздно, но разбудить меня. Спасибо тебе за это.
Твоя... мама.»

***

«Мама…
Сегодня утром я прочитал твоё письмо и весь день оно меня не отпускало. 
Мне хотелось подобрать для тебя те слова, которые были бы тобой услышаны и поняты верно.
И я понял, что единственное, что я бы хотел сказать и пожелать тебе, мама, это чтобы ты была счастлива. 
Просто счастлива. Ведь под всеми твоими стараниями сделать меня успешным, ты желала мне счастья, а часто счастье человека не в успешности, хороших оценках или соответствии общественным стандартам. 
Счастье — быть собой, быть принятым, услышанным, расслабленным… 
а значит, счастливым… без ожидания ударов хотя бы от самых близких людей. 
Без ожиданий быть каким-то особенным, чего-то достичь, начиная от оценок за четверть и заканчивая дипломом университета и престижной работой.
Мама, детям несчастливых родителей сложно быть счастливыми, понимаешь?
И я вижу, что твои будни на нелюбимой работе, твои блуждания в лабиринтах отношений с отцом, твои собственные чрезмерные старания быть успешной, соответствовать социальным требованиям забирают гигантское количество твоих сил и совсем не приносят счастья и радости. 
Ты не улыбаешься, ты напряжена, твои глаза не блестят, и я помню, как вздрагивал от одного твоего напряженного вздоха. 
Если маме так плохо — что говорить обо мне? 
Если мама, взрослая, большая, сильная не может выстоять в этом большом мире и быть в нем собой: счастливой, красивой, искрящейся, то что говорить обо мне? Ещё маленьком и не разобравшимся с существующими здесь порядками.
И я помню, как бегу к тебе, мама, радостный, наполненный, взволнованный, такая волнительная, пьянящая радость во мне, такие чувства, ощущения, искристость, живость, жизнь, и уже за секунду вижу твой взгляд, твою походку, я уже предугадываю слова… от которых вся эта красота внутри меня стремительно гаснет… и поначалу каждый раз я как будто забываю об этом и снова бегу к тебе радостный и счастливый, жизнь во мне всё ещё бьёт ключом. 
Но с каждым разом я всё больше и больше принимаю ваши правила „игры“ и сам становлюсь таким же: взгляд мой тухнет, ощущения затираются и жизнь перестает казаться огромной возможностью, а рамки и шаблоны торжествуют.
Ну, ты и сама это теперь знаешь, мама, поэтому я остановлюсь на этом. 
И ещё раз хочу повторить тебе, мама, что я очень-очень хочу, чтобы ты была счастлива. 
Я не знаю, что сделает тебя счастливой, об этом знаешь только ты сама. Любимая работа, мужчина… тебе виднее. И не важно, сколько мне лет, 2, 5, 10, 13, 20… если ты хочешь видеть меня счастливым, пожалуйста, подойди к зеркалу, посмотри себе в глаза и честно ответь сама себе: ты счастлива? И если нет, то, вспомни, мама, что детям несчастливых родителей очень сложно быть счастливыми, понимаешь? 
И здесь никого не обмануть и не пролезть в игольное ушко. Пожалуйста, вспомни о себе, себя… и сделай себя счастливой. 
Детям счастливых родителей всё под силу: любые сложности. 
Мама, твоё собственное счастье — самый ценный вклад в моё будущее.
Я очень тебя люблю. Будь счастлива, мама.
Твой сын.»

Ясна Токарик


Редактирано от chloe - Петък, 11.09.2015, 15:21
 
dipeboДата: Петък, 11.09.2015, 17:06 | Съобщение # 259
Звездичка
Група: Потребители
Съобщения: 1142
Статус: Офлайн
За мен заглавието е - smile
Когато почувстваш дискомфорт, веднага отиваш на лекар или психиатър, анализатор, социален работник, или астролог. Приемаш някаква религия, философия, ходиш на Семинари по Ерхард обучение или се потупваш с EFT (Техника за Емоционална Свобода). Балансираш чакри, пробваш някои тестове и рефлексология, ходиш на акупунктура на ухото, на иридология, на лечения с кристални светлини.
Медитираш, пееш мантри, пиеш зелен чай, интересуваш се от петдесятниците. Вдишваш огън и говориш езици. Научаваш се да се центрираш, учиш NLP (Невро лингвистично програмиране), опитваш постиженията, работиш върху визуализации, учиш психология, присъединяваш се група на Юнг. Правиш психеделични тестове, четат психотерапевтични истории, тичаш, упражняваш джаз, интересуваш се от здравословно хранене и аеробик, висиш с главата надолу, окичваш се с психически бижута. Постигаш по-голям кръгозор, биофидбек, Гещалт терапия.
Посещаваш хомеопат, хиропрактика и природолечител. Пробваш кинезиология. Откриваш твоя Анаграма тип, балансираш меридианите, присъединяваш се към група
За повишаване на осведомеността, вземаш успокоителни. Вземаш някои хормони, пробваш клетъчни соли, балансираш си минералите, просиш и се молиш. Научаваш астралната си проекция. Ставаш вегетарианец. Ядеш само зеле.
Тестваш макробиотични и органични храни, не ядеш ГМО. Срещаш се с индиански лечители, правиш си една колиба за потене. Пробваш Китайски билки, шиацу, акупресура, фън шуй. Отиваш в Индия. Намираш нов гуру. Събличаш си дрехите. Плуваш в Ганг. Вглеждаш се в слънцето. Обръсваш си главата. Ядеш с пръстите, ставаш реално наистина мръсен и се къпеш със студена вода. Пееш племенни песни. Преживяваш минали животи. Опитваш хипнотична регресия.
Изкрещяваш Първичният писък . Биеш възглавниците. Уединяваш се. Присъединяваш се към група за брачна терапия. Пишеш положителни мисли. Правиш
Схема на прераждането ти. Тестваш повторно раждане. Хвърляш се в I Ching. Хвърляш си карти Таро. Изучаваш Zen. Ходиш на все повече и повече курсове и семинари. Прочиташ много книги. Вземаш занимания по йога. Навлизаш в окултното. Изучаваш магия. Подготвяш да направите шаманско пътуване. Седиш с дни в основата на
пирамидата. Четеш Нострадамус. Подготвяш се за най-лошото.
Oтиваш на усамотено място. Гладуваш. Поемаш аминокиселини. Имаш генератор за отрицателни йони. Присъединятваш се към училище на мистерии. Научаваш тайнственото ръкостискане. Повишаваш си тонуса. Опитваш цветната терапия. Опитваш подсъзнателните ленти. Вземаш мозъчни ензими, антидепресанти, цветни средства. Ходиш в здравни спа центрове. Ядеш с екзотични съставки. Търсиш странни странности ферментирали от далечни места.
Отиваш в Тибет. Отиваш на лов за святи хора.
Съединяваш ръцете си в кръг и ги вдигаш. Отказваш се от секс и гледане на филми. Обличаш се с жълти туники. Присъединяваш се към някоя секта. Тестваш безкрайните разновидности на психотерапията. Приемаш наркотици
чудотворни. Абонираш се за много списания. Тестваш диетата Pritikin. Ядеш само грейпфрут. Четеш дланта на ръката си.
Мислиш мисли на Новата Ера. Подобряване на екологията. Спасяване на планетата. Четат ти аурата. Носиш си стъкло.
Получаваш звездна астрологическа интерпретация от някакъв инду. Срещаш се с транс-медиум. Отиваш на сексуална терапия. Пробваш Тантрически секс . Благословен си от някой Баба. Присъединяваш се към група от анонимни. Пътуваш до Лурд. Потапяш се в горещите извори. Използваш терапевтични Сандали. Получаваш повече прана
и издишваш застоялата черна негативност. Тестваш акупунктура със златна игла. 
Поглеждаш змийски жлъчен мехур. Опитваш дишане чрез чакрите. Придобиваш чиста аура. Медитираш върху Хеопс, великата пирамида на Египет.
Ти и твоите приятели сте опитали всичко по-горе, какво ще кажеш? О, човечеството! Прекрасно създание! Трагично, забавно и в същото време толкова благородно!
Толкова кураж, за да продължиш да търсиш! Какво е това, което ни кара да продължим да търсим отговорите? Страданието? О, да! Надеждата? Разбира се. Но има нещо
повече от това.
Интуитивно знаем, че някъде има един точен краен отговор. Къде е сляпата ни точка? Защо не можем да открием отговора? 
Не разбираме проблема, затова не може да намерим отговора. Може би е изключително просто и затова не можем да го видим. Може би отговорът не е там, отвън, и затова не 
можем да го открием. Може би имаме толкова много системи от убеждения и вярвания, и сме слепи за очевидното.
Dr. DAVID R HAWKINS

Фейсбук - Бионевроемоция - Провокативна психология
 
EllyДата: Петък, 11.09.2015, 19:09 | Съобщение # 260
Слънчице
Група: Администратори
Съобщения: 6625
Статус: Офлайн
Много често се чудим защо някои добри хора си отиват рано, без време, даже без да са боледували. Ами защото са добри към другите, но не и към себе си. И това ги изяжда отвътре. Ето:

 
chloeДата: Понеделник, 25.04.2016, 10:49 | Съобщение # 261
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 4900
Статус: Офлайн
родители-деца
 
EllyДата: Петък, 29.04.2016, 21:49 | Съобщение # 262
Слънчице
Група: Администратори
Съобщения: 6625
Статус: Офлайн
Лили Иванова - Моята сила е в моя дух

Има доста неща, които ме впечатлиха. Едното е, че не каза лоша дума за никого. Другото: че не отговаряше на въпроси, на които трябваше да отговаря друг. Тоест - не предполагаше, а говореше само за себе си и своята гледна точка.
 
famДата: Сряда, 04.05.2016, 12:16 | Съобщение # 263
Опитен
Група: Потребители
Съобщения: 194
Статус: Офлайн
Eх, Eлинце, едно гладене ме чакаше.... ще ме почака още малко ... Изгледах целия клип с такова удоволствие и дори не усетих как е минало времето. Признавам и я уважавам много - Лилито, както и казват всички, но никога не ми е била любима да я гледам. Сега обаче забелязвам нещо за първи път в нея- тя може да бъде искрена. Не е напълно откровена, но пък  кой е в днешно време.
И още нещо ме впечатли как изтъква разни  неща- рекорди, постижения и прочие. И преди точно това не ми е харесвало  да се хвали сама.. Днес обаче  погледа ми е малко по- друг след това интервю- жалко е, че и се налага да го прави. Защото е права по отношение "помията'с която я заливат постоянно. и наистина ми стана жал, че нашите артисти  трябва да се самоизтъкват, да намерят нашин да кажат и покажат какво са постигнали, да наврат добрите новини в очите и ушите  на хората...а това би следвало да е работа на журналистите...
Поклон пред таланта и духа и. Пред смелостта и  въпреки всичко, въпреки всички. Страхотен характер има тази Жена.

Благодаря, че го сподели това, Ели..  ..всъщност сега ми хрумва.. понеже аз не съм си у дома, както си знаете, та ми е  супер  гладно а такива новини- за артисти, творци, сякакви хубавини които  се случват. особено  концерти, интервюта.. ако ви попадне нещо ..споделяйте го наоколо.. много моля!

Хубава сряда heart
 
EllyДата: Неделя, 26.06.2016, 21:13 | Съобщение # 264
Слънчице
Група: Администратори
Съобщения: 6625
Статус: Офлайн
Когато храната не ви е вкусна
 
Форум » Път към себе си, саморазвитие, духовен ръст :) » Психология на човека » Гледна точка
Страница 18 из 18«12161718
Поиск:

Copyright MyCorp © 2016 Сделать бесплатный сайт с uCoz