| Отзиви/мнения |
| ema | Дата: Сряда, 09.11.2011, 00:40 | Съобщение # 76 |
Елф
Група: Проверени
Съобщения: 451
Статус: Офлайн
| И аз чакаля, ама
|
| |
| | | | |
| chloe | Дата: Сряда, 09.11.2011, 14:52 | Съобщение # 78 |
Слънчице
Група: Модератори
Съобщения: 3177
| не точно урочасва, по скоро - ако искаш нещо да не стане - говори за него- енергията се размива с говоренето и за сбъдването не остава.Ако искаш нещо да стане - запази го за себе си
|
| |
| | |
| Etere | Дата: Сряда, 09.11.2011, 21:13 | Съобщение # 79 |
Фея
Група: Проверени
Съобщения: 637
| Quote (chloe) и не стига че ти викат пий хапчета, ами и те питат как е усети ли промяната, почувства ли се по добре;) ето го ключа пак - дават ти хапчето и те кодират - ето изпи си лекарството, "Сега ще се почувстваш по-добре!" - и ти се чувстваш не точно от него, ами от това, че са те програмирали, изпратили сати подходящата информация в енергийното поле пак така и отиваме на доктор - да ни оправи - то много оправячи, много нещо, а защо се разваляме? "...Лечителите изобщо не са някакви свръхчовеци, а хора като вас. Просто те по-рано са започнали да разбират своята Природа и истинското устройство на света. А и досега в човешкото общество такъв прост метод като отнемане на главоболието с ръка се смята за чудо и за нещо, излизащо извън рамките на естественото. Всичко е всъщност съвсем елементарно: главоболието често може да е предизвикано от сгъстена негативна енергия, заседнала в енергийната обвивка на човека. Тази енергия може да е както чужда, така и собствена, оставена от собствените негативни мисли. Лечителят с помощта на ръцете си изсмуква като с прахосмукачка тази негативна енергия. И главата престава да боли без всякакви таблетки. Но хората не познават тези прости неща и първо се хващат за таблетките, сякаш таблетката може да обере негативната енергия, причина за главоболието. Не, химическите лекарства само обезболяват тъканите, отстраняват симптомите. А негативната енергия така си остава в полето, готова да продължи своето разрушително действие. Разбирате ли сега, колко е абсурдно лечението с таблетки? Този, който се лекува по такъв начин, възприема света в абсурден и преобърнат вид, започва да размотава кълбото на болестите си от противоположния край. Но така може дълго и безуспешно да дърпа нишката, без да разбира, че трябва да се започне от другата страна - не от следствието на възникналата патология, каквато се явява болката, а от причините за тази патология, която лежи в сферата на енергетиката. Енергийните въздействия, за които току-що научихте, са част от така наречената силова енергийна работа с енергийните структури на човешкото тяло. Тези енергийни структури са нашите мускули в енергоинформационния свят - свят забравен от човечеството, което е поело в развитието си по неверен път. Щом човечеството е забравило своята енергоинформационна същност, енергийните му мускули са атрофирали. А като няма мускули - къде е силата?"
Верищагин
|
| |
| | |
| attraction | Дата: Вторник, 15.11.2011, 11:14 | Съобщение # 80 |
Admin
Група: Администратори
Съобщения: 337
| Попреместих ви във "Въпроси относно рейки" По-честно е някакси
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Вторник, 22.11.2011, 21:43 | Съобщение # 81 |
Слънчице
Съобщения: 3790
| Ади кажете си мнението защо някои мастери изискват, като се подава енергия, да се свалят металните предмети от себе си - часовници, колани, колиета, пръстени и т.н. Дали това е било изискването на Микао Усуи? Аз поне не знам. Може би единствено Франк Арджава Петер може да каже, ама не помня говорил ли е за това. Ако някой скоро е чел книгата, да каже. Аз така и така си имам мнение по въпроса, та Франк няма да ми повлияе, но все пак да разнищим идеята. Какво мислите вие? Някои знаят моето мнение, но нека кажат своята гледна точка, ако искат
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Сряда, 23.11.2011, 10:07 | Съобщение # 82 |
Слънчице
| Elly, ако държиш на Франк- до го питам не вярвам Усуи да е казвал такова нещо...по скоро е изискване от онова там фън-шуй правило че метала поема, поглъща и металния предмет ще спре потока енергия в себе си и тя няма да стигне до по-нататък мен мастера ми по Изис сейким 1 и 2 ми каза и обеците да манха:) не само пръстени и гривни и колан с метална тока:) Ама пък този, т.е. тези които ми дадоха Изис сейким мастер нивото не са ми предявявали такива претенции и ограничения
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Сряда, 23.11.2011, 11:41 | Съобщение # 83 |
Слънчице
| Ами вземи питай Франк, че ми е интересно
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Четвъртък, 24.11.2011, 15:39 | Съобщение # 84 |
Слънчице
| отговорът:
"Dear Detelina! Thank you for your message. There is no need to remove metal objects, unless you feel disturbed... Reiki has no preferences!!! With love from beautiful Greece, Arjava
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Четвъртък, 24.11.2011, 16:00 | Съобщение # 85 |
Слънчице
| Йессссссссс, бейбиииииииииииии Мен никой не ме е карал да свалям метални предмети. Ама няма как и да ме накара, щото няма да ги сваля поради простата очевадна логика: Не може енергията да е навсякъде, да преодолява разстояния от милиони километри, да действа навсякъде и в същото време някакво си метално нещичко да й пречи. Това противоречи на същността на самата енергия. Затова постоянно повтарям да не слушате "авторитети", а себе сиииии. Франк Арджава Петер единствен е изучавал Рейки най-отблизо, в Япония, изследвал е историята на Микао Усуи от източника и най-добре знае! В случая той наистина е авторитет.
П.П. Добре си помислете, ако металните предмети пречеха, как аджеба същите тези мастери, които твърдят това, пращат дистанционни настройки
Редактирано от Elly - Четвъртък, 24.11.2011, 16:02 |
| |
| | |
| chloe | Дата: Четвъртък, 24.11.2011, 17:40 | Съобщение # 86 |
Слънчице
| и на всичко отгоре в момента е в слънчева Гърция, а ний- в мъглива като Албиона България
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Четвъртък, 24.11.2011, 17:42 | Съобщение # 87 |
Слънчице
| Да, тъкмо щях да те питам какво прави там, ама реших, че сигурно има семинар. Гледам тук април месец е бил в Гърция, сега пак
|
| |
| | |
| chloe | Дата: Четвъртък, 24.11.2011, 17:47 | Съобщение # 88 |
Слънчице
| ето ви лично от него още малко:
Dear Detelina!
Thank you for your message. Tell everyone to keep their jewelry on when they give treatments, it makes no difference. Light travels through everything... with love and gratitude
Arjava
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Четвъртък, 24.11.2011, 17:51 | Съобщение # 89 |
Слънчице
| Благодаря, много съм щастлива, че интуицията ме води правилно и се надявам винаги да е така.
|
| |
| | |
| Elly | Дата: Неделя, 04.03.2012, 23:57 | Съобщение # 90 |
Слънчице
| С получаването на първо ниво рейки се усилва и личната енергия на човека. Ако той не работи със себе си, ще си остане такъв, какъвто си е бил до получаването на настройка. Тоест, ако е лош - си остава лош; ако е манипулатор, си остава такъв; ако е провокатор - не се променя. С една дума - усилват му се предишните качества, които е имал. Казвам това, защото ми задават въпроси: "Ама еди-кой си нали има Рейки, защо е лош човек/не е духовен?!". Това, че е проводник на енергията, не означава, че тя ще го промени без негово участие и работа със себе си. "Притежаването" на Рейки не прави някого добър или духовен човек.
|
| |
| |
|